Menu

Szüreti bál az idősekkel

2008.10.18.

Október 18-án a kerületi Idősek Klubjainak tagjai közös szüreti bált tartott a Csokonai Művelődési Házban.

Az Arany János utcai, a Klebelsberg Kunó utcai és a Kontyfa utcai Idősek Klubjába járókat az önkormányzat képviselő-testülete részéről Mihályi Zoltán, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke köszöntötte, míg az összejövetel műsorvezetője Bősze Zsuzsa szociális munkás rajta kívül üdvözölte Osgyány Évát, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatóját és Majdán Ferencné kerületi vezető gondozónőt.
Néhány pillanat múlva pedig máris a dalok szárnyra kaptak. A megfogalmazás nem véletlen: a Palotai Pacsirták álltak színpadra, akik az Arany János utcai klubban próbálnak minden hétfőn délelőtt. Így csatlakozó tagokat is várnak a későbbiekben. Az elhangzott dalokat, nótákat, népdalokat taps kísérte. A közönség azonban nagyon félszeg volt még ekkor, pedig- ahogy Bősze Zsuzsa fogalmazott-máskor olyan bátran énekelnek. No, nem kell sok időnek eltelnie, a jókedv az egekig repített mindenkit. Előtte azonban még a közlekedés megtréfálta a fellépőket, így a produkciók sorrendje is borult.
A műsorvezető azonban mindig, minden körülmények között feltalálja magát. Bősze Zsuzsa egy rövid átkötéssel a színpadra szólította Majdán Ferencné Gyöngyöst, és egész éves munkáját megköszönve ?Az év emlékére? adott egy meglepetés ajándékot. A köszönő gondolatokból jutott Osgyány Évának is, aki egy szép nagy virágcsokrot vehetett át, majd egy alkalmi kiállításra került sor a színpadon: képekkel teli tablókon láthatta viszont mindenki, hogy milyen színes programokon vehettek részt az idősek, és milyen sok helyre juthattak el.
A rendezvényen ezután a tánc, a vidámság vette át a főszerepet. Először a színpadon, majd a színpad előtt, miközben igazi szüreti hangulatban költhették el ebédjüket a vendégek, majd rophatták a táncot is.