Menu

Benkő Istvánra emlékezve

2008.10.17.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően októberben Benkő István lelkész emléke előtt adóznak a róla elnevezett telepen élők, dolgozók a Benkő telepi Napok programsorozat keretében, melyet a kerületi önkormányzat szervez.

Idén ismét Ambrus János, a KVK Bizottság elnöke nyitotta meg a rendezvénysorozatot október 16-án a Klapka utcai óvodában.
-Sokan közületek még meg sem születtek, amikor mi már itt ünnepeltünk az óvodában. Benkő István a rákospalotai református közösség espereséről egy egész telepet neveztek el. Rá emlékezve ünnepelünk most: kicsik, nagyok és még nagyobbak- mondta, majd az ovisok az Aranyszamár Színház Játékmaci kirándul című bábjátékát tekinthették meg.
Az előadás előtt azonban a kicsiknek olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, hogy hol láthatunk élő mackót, meg, hogy mi a különbség a játékmackó és az igazi mackó között. A Játékmaci kirándul történet főhőse egy városi plüssmaci, aki a számára ismeretlen erdőbe kirándul és kalandokba keveredik az igazi állatokkal. Amikor pórul jár, az erdei állatok jószívűsége és leleményessége menti meg az életét. Ugyanaznap délután játékos sportverseny várt az ovisokra. A Benkő-telepi napok programjainak sorában ma délután a Czabán Általános Iskolában, ahogy már az elmúlt években is az iskolások vehetnek részt a kispályás labdarúgó tornán, valamint összemérhetik tudásukat a sakkozás, a pingpongozás és a floorballozás területén.