Menu

„GyűjtsVelem”

2022.02.21.

A Czabán Általános Iskola is részt vesz a használt sütőolaj gyűjtő programban.

„Bízunk abban, hogy a környezeti tudatosság beépítése a gyermekek mindennapjaiba, valamint az oktatási intézmény támogatása együttesen hozzájárul a környezetvédelmi és fenntarthatósági célok eléréséhez.

Gondolta volna, hogy egyetlen csepp használt étolaj 1000 liter élővizet is elszennyezhet? A GyűjtsVelem Olajat program használt olajgyűjtés amellett, hogy óvja környezetünket, roppant egyszerű, higiénikus és igen felhasználóbarát megoldást kínál! – írja tájékoztatójában a PontVelem Nonprofit Kft., a GyűjtsVelem csapata.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A résztvevő iskola területén elhelyezésre került egy használt sütőolaj gyűjtésére szolgáló korszerű eszköz. Az iskolának több száz darab speciális, tölcsérrel ellátott kannát és chipet biztosítottunk a diákok részére. A diákok ezekben az otthoni 3 literes edényben gyűjthetik a használt sütőolajat, majd a megtelt kannát a chip leolvasást követően kiüríthetik a gyűjtőbe. A korszerű olajgyűjtő a chip kód alapján jóváírja a diáknak a pontokat, illetve az iskola részére a pont vagy forint támogatást – olvasható a versenykiírásban.

 

ELŐNYEI

  • A GyűjtsVelem használt sütőolajat programmal lehetőség nyílik az intézménybe járó diákok és családjaik számára a használt sütőolaj szelektív gyűjtésére
  • Teljesen higiénikus
  • Minden diák pontot kap a gyűjtőbe öntött olajért cserébe
  • Minden egyes liter olajjal támogatást szerez a diák az iskolája részére is
  • A chippel ellátott kanna többször használatos
  • A használt sütőolaj nem jelent környezeti szennyezést, mert újrahasznosul és biodízel készül belőle


A kerületi sütőolaj gyűjtésről és azok helyszíneiről korábbi cikkünkben számoltunk be, melyet IDE kattintva olvashat.