Menu

Szecsuán és Tibet

2008.09.30.

A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége egy, a 2008. május 12-i szecsuani földrengés után készült, egyedülálló fotóriport-sorozattal állít emléket a Kínai Népköztársaság megalakításának 59. évfordulója alkalmából, mely az AsiaCenter Keletei szárnyában a 4. emeleten látható.

A 2008. szeptember 26-tól október közepéig ingyenesen megtekinthető tárlaton bemutatott 296 fénykép megrázó pillanatokat mutat be a földrengés sújtotta Wenchuan vidéken megtapasztalt odaadásról és segítségnyújtásról, valamint a környék újjáépítésének megkezdéséről.
A fő témát egy kisebb tárlat is kiegészíti, melyen az érdeklődök Tibet életének apró mozzanataiba kapnak betekintést.
A kiállítást Zhang ChunXiang úr, a Kínai Népköztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Lin ShengQin, a Magyarországi Kínai Nőszövetség elnöke, Teng Wei Jie, az Új Szemle folyóirat főszerkesztője, valamint Soós Eszter, az AsiaCenter kommunikációs igazgatója nyitotta meg.
A nagykövet úr kihangsúlyozta, hogy nagyon szívesen vesz részt a kiállítás megnyitóján, és reméli, a látogatókra is nagy hatással lesznek a fotók.
-Szeretném az üzenetemet átadni a magyaroknak, akik nagyon segítséget nyújtottak a földrengést követően. A kiállításon egyrészt a földrengés sújtotta vidék látható, másrészt Tibet. A fotókon keresztül megismerheti mindenki Tibetet.
Mi sem természetesebb, mint hogy a kínai emberek összefogását bemutató kiállítást az ország két magyarországi társadalmi szervezetének: a Kínai Tengerentúliak Baráti Szövetsége és az Európai Kínaiak és Kolóniák Egyesülete együttműködésével tervezték meg és készítették elő.