Menu

Hetven éve védenek közvetlen közelről

2008.09.19.

Néhány nappal ezelőtt ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a Zuglói tűzőrség, amely régióhoz kerületünk is tartozik.

A rendszerváltást követően Szent Flórián utódai szervezetüket régiókra osztotta fel, s eszerint működnek jelenleg is. Így tartozik az északi régióhoz, a IV., XIV.,XV., XVI. kerület egyaránt, vezetőjük pedig Zajtai Béla tűzoltó főhadnagy.
Az Egressy úti tűzoltólaktanya az Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság egyik épülete. A születésnapra szeptember 12-én került sor, melyre Zajtay Béla parancsnok valamennyi érintett kerület vezetőit, illetve a társszervezetek képviselőit is meghívta. Így vett részt a programon a XV. kerület részéről dr. Nagy Antal jegyző és Minyóczki Árpád, a BRFK XV. kerületi Kapitányságának helyettes vezetője, valamint a szomszédos kerületek polgármestere: Zuglóból Weinek Leonárd, a XVI. kerületből Kovács Péter, Újpestről pedig az dr. Budaházy Gábor aljegyző.
A rendezvényen ott voltak a polgárőrök, a több kerületben is tevékenykedő Speciális Mentők és Sürgősségi Vérszállítók, illetve a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság részéről Erdős Antal tűzoltó ezredes és parancsnok-helyettese, valamint a parancsnokság nyugállományú dolgozói.
Az ünnepség keretében a hetven éves épület szűk lépcsőházában egy emléktáblát avattak fel, majd a program az udvaron a tűzoltókból alakult Flórián Band zenekar koncertjével folytatódott jó hangulatban.
Szerencsére valóban önfeledten lehetett ünnepelni: ezen a délutánon senkit nem hívott el a kötelesség tűz- vagy balesethez.