Menu

Választás 2022 – Friss hírek

2022.02.08.

Az év első képviselő-testületi ülésén megválasztották az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság három tagját és két póttagját.

A bizottsági tagok hétfőn reggel a Polgármesteri Hivatal Kossuth termében tették le az esküjüket.

„Két tag korábban is tagja volt négy éven keresztül a választási bizottságnak. A harmadik tag pedig egy nyugdíjas köztisztviselő, aki a hivatalban dolgozott, osztályvezető volt, személyesen ismerem és úgy gondolom, hogy a két jogász között egy szakmai gyakorlatban jártas kolléga segíteni tudja a bizottság munkáját” – mondta el Dr. Filipsz Andrea jegyző.

Dr. Forgács József Pétert választották elnöknek, alelnöknek Dr. Imre Miklóst, míg a harmadik tag Gál Gyöngyi lett. A két póttag; Wittmann Katalin és Dr. Varga Pál lettek.

A bizottság elnöke elmondta: „Jelen esetben országos választást tartunk, országos képviselők választását. Ebben az esetben kevesebb a nyilvántartásba vételi kérelem. Ezeknek az elbírálása teszi ki a bizottságnak a feladatát, illetve a hozzá érkezett kifogásoknak az elbírálása. Ez a választás során a kampányban mutatott magatartásnak vizsgálata, ha valaki nem a jogszabálynak megfelelő magatartást tanúsít, akkor ennek elbírálása. A legfontosabb pedig az eredmények megállapítása a választókörben.”

 

A jelöltek aláírásgyűjtése 2022. február 12-én kezdődik. Az országgyűlési választásokat 2022. április 3-án vasárnap tartják majd.

 

 

(fotók: xvmedia | Nagy Botond)