Menu

Nem tehetek egyebet, erre kell mennem
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.09.09.

Szeptember 28-ig tekinthető meg a Pestújhelyi Közösségi Házban a Prizma Kör legújabb fotókiállítása, melyet a Fotográfia Napja alkalmából rendeztek meg.

A cím nem véletlen. Ugyanis ismét valami különlegessel rukkoltak elő a kör tagjai. Ugyan a fotók most nem tematikus formában jelennek, ha csak nem az a tematika, hogy a legutóbbi időben készült alkotások bemutatására vállalkozott Cserkúti György, Simák Gergő, Mándi Emese, Bicskei Péter, Tremmel Bálint, Dömötör Nóra, Szatmári Zoltán, Juhász Zsófi, R?bert Bob.
Miután Nagy Edit, a közösségi ház munkatársa néhány bevezető gondolatban elevenítette fel a Prizma Kör és a pestújhelyi Közösségi Ház többéves kapcsolatát, a SeKépSeHang formáció (Dömötör Nóra-brácsa, Ficzere Máté-fuvola, Poór Nikolett-cselló) mutatta be Dömötör Nóra egyik zeneművét, majd
Róth Lívia- a Nyolc után zenekar frontembere- Az idő megáll című saját dalát szólaltatta meg gitáron.
De visszatérve a cikk címére: a megnyitó szavakat eszperente kontra hagyományos nyelvezetben mondta el R?bert Bob és Ficzere Máté.
De hogy is hangzott mindez? Csak néhány mondat erejéig:
Felkeltem. Zsenge nedves reggel lett. E rengetegben ellebbent egy eltelt este lehelete. Levelek nem recsegtek lent. Felkerekedtem. Felfele menve egy-egy beste sebesen elszelelt messze. Fent lettem.
Fölkeltem. Friss, harmatos reggel volt. A fák között még elvonulni látszott az este lehelete. A levelek nem ropogtak a lábam alatt. Elindultam. Az emelkedőn fölfelé tartva állatok szökelltek át a távoli úton. Felértem.
A megnyitó szavakat követően az udvaron oldott hangulatban folytatódott a program.

Magyar Fotográfia Napja:
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) 2003-ban kezdeményezte a fotográfia napjának megünneplését; választásuk azért esett augusztus 29-re, mert 1840-ben Vállas Antal matematikus, fizikus és földrajztudós ezen a napon mutatta be a Magyar Tudós Társaság ülésén a fényképezés, a dagerrotípia készítésének mibenlétét.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló