Menu

Palota Feszt a Karácsony Benő parkban
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.09.07.

A Rákospalota a Mi Otthonunk Egyesület szervezésében szeptember 6-án ismét egy színes, zenés-táncos program várta Rákospalota lakosságát a Karácsony Benő parkban: a Palota Feszt.

A rendezvények kora délelőtt a Kinizsi TTK sportbemutatójával, valamint kézműves játékokkal vette kezdetét. Az ORFK szervezésében a gyerekeket KRESZ vetélkedő várta a gyermekeket, miközben a felnőttek a Vöröskereszt szervezésében egészségügyi tanácsadáson és – méréseken vehettek részt.
Délben a kerületi iskolák diákjai bábműsorral, tánccal, fúvószenével illetve a suli zenekarok fellépésével színesítették a Palota Feszt programját, majd a kerületi Ki Mit Tud győztesei léptek színpadra.
A hivatalos megnyitóra 5 óra előtt néhány perccel került sor, amikor is Hajdu László polgármester, valamint dr. Hetyei László és Tóth Imre önkormányzati képviselők köszöntötték a jelenlévőket.
-Azt kívántam, hogy szép idő legyen és érdeklődés is legyen. Az idő szép és érdeklődés is van a programok iránt. A mai rendezvényt egy civil szervezet rendezte: Rákospalota a Mi Otthonunk Egyesület szervezte, amely egyesület azt tűzte célul, hogy Rákospalota régi hagyományait részben ápolja, részben feleleveníti és most már néhány éve szervezi ezt a programot. Némi szponzori-, némi önkormányzati támogatással ez a civil szerveződés megrendezi ezt a programot. Azt szeretném, hogy a palotaiak- fiatalok és idősek is jól érezzék magukat. Nemrégiben a Dózsa Gimnázium legfiataljabbjai léptek fel, majd a nyugdíjasok is műsorukkal itt voltak. E gondolatok jegyében köszönöm mindenkinek, akik önzetlenül ma itt voltak és segítették, hogy ez a program létrejöjjön: így többek között a Csokonai Művelődési Ház-, valamint az OMIS osztály munkatársainak.
A polgármester szavait követően Páva János és népi zenekara tartotta meg műsorát, majd hipp-hopp táncbemutatót láthatott a közönség. A Virgó együttes ezen a napon kétszer is színpadra lépett: először délután, majd este az utcabált is ők tartották. Mindeközben rock and roll- és modern tánc bemutató, illetve Karda Bea énekművész valamint Csonka András színművész-énekes dalai okoztak kellemes perceket a jelenlévő palotaiaknak.
A kellemes nyár végi programon mindenki jól érezte magát.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló