Menu

Vendégeinkkel együtt
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.09.01.

Megszokott, hogy évről évre rendszeresen ellátogatnak kerületünk testvérvárosainak képviselői, delegációi hozzánk, s ezen alkalmakkor van arra is lehetőség, hogy egyrészt jobban megismerkedjenek kerületünkkel, fővárosunkkal, országunkkal, másrészt, megvitassák egymással az előttünk álló időszak programjait, kapcsolódási pontjait.

Legutóbb augusztus 18-20. között járt a kerületben Mladen Conka, a horvát Donji Kraljavec járás polgármester-helyettese, Andrei Chilimant, Bukarest I. kerületének polgármestere, valamint Ioana Costescu képviselő, Daniel Budurescu kabinetfőnök, Hodicska Tibor főkonzul, Platon Stelot, az erdélyi Maroshévíz polgármestere, Manfred Wurm, Bécs 23. kerületének polgármestere, a XV. kerület díszpolgára, dr. Manuela Schmidt, Berlin ? Marzahn-Hellersdorf kerületének képviseletében az Ifjúsági és Családi Bizottság elnöke, valamint Norbert Lüdtke, az Ökológiai és Városfejlesztési Bizottság elnöke, Anna Jencon, Kassa Nad Jazerom kerületének- és Vlasics Lajos, Tótszentmáron polgármestere.
Fogadásukra a Csokonai Művelődési Házban került sor, ahol mind házigazda látta vendégül a delegációk tagjait Hajdu László polgármester, illetve ezen az estén a művelődési házban dr. Géczi István, az Ifjúsági- és Sport Központ igazgatója nyitotta meg a Peking 2008. című fotókiállítást. A tárlaton az olimpián részt vevő magyar sportolókkal, sportvezetőkkel és a küldöttség tagjaival ismerkedhettek meg fotók segítségével.
A testvérvárosi delegációk másnap Martonvásárra, illetve Százhalombattára látogattak el, ahol a Brunszvik- kastélyt, a Beethoven Emlékmúzeumot, az Óvoda Múzeumot illetve a Régészeti Parkot keresték fel. Természetesen azért igyekeztek vissza a kerületbe, ahol az esti Old Boys koncerten, majd a tűzijáték megtekintésén részt vettek. Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án pedig mind a Városházán tartott ünnepségen, mind a Karácsony Benő parkban tartott kenyérszegésen is ott voltak. Mindezen programok közben pedig még arra is jutott idő, hogy a kerület és a testvérvárosok közötti további együttműködésről, annak feltételeiről is szót ejtsenek.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló