Menu

Elismerésben részesültek
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.08.15.

Augusztus 7-én Kiss Péter miniszter Miniszteri Dicsérő Oklevelet adott át a Parlament Gobelin termében a Szilas Néptáncegyüttesnek és Szőcs Gábornak, a táncegyüttes alapítójának és egyben elnökének.

Amint Kiss Péter köszöntő szavaiban elmondta, a tánc egyetemleges, ám a magyar néptáncot talán mi magyarok jobban értjük.
-Ha látjuk, hogy Rákospalotán hogy halad a néptánc, a hagyományok őrzése, az utánpótlás képzése, akkor biztosan tudjuk, hogy a jövő előttünk van. Azt szokták mondani, hogy a táncosok örökké élnek. A tánc művelése pedig egy életre szól. Az igazi táncosok ugyanis mindig mintául szolgálnak, és az értékválasztással példát mutatnak. Büszke vagyok, hogy munkájukat megköszönhetem- mondta Kiss Péter.
Mindehhez Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő is néhány gondolatot tett hozzá.
-Olyan érték jött létre, amit érdemes megőrizni. A Szilas Néptáncegyüttes pedig ezt teszi: a hagyományokat feleleveníti és megőrzi. Minden rendezvényen ott vannak- kerületen beül, kerületen kívül, sőt az országhatáron is kívül és mindehhez nem főállású táncosokként élik napjaikat. Ám olyan energiával rendelkeznek, hogy saját tapasztalatomból mondom: akár egy egész éjszakát is képesek végigtáncolni. Nekik ez egy életforma! Legyen ez egy ösztönzés mindannyiunk felé, hogy mit tehetünk Rákospalota, a kerület, az ország hírnevének öregbítéséért- mondta Hajdu László.

Szőcs Gábor:
A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes alapítója, 2005. óta elnöke. 14 éve táncol az együttesben 2007-ben a táncegyüttes fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett gálaműsor szervezője. Kiváló táncos, aki vezetőként célul tűzte ki az együttes szakmai fejlődését, az ifjú tehetségek bevonását az egyesület életébe.

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó cikkek:






Képes beszámoló