Menu

Felvillanyozódva
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.08.06.

Immáron két forduló után bátran kijelenthetjük, a REAC NBI-es focicsapata minden értelemben felvillanyozódott- egyrészt otthonuk, a Budai II. László Stadion, másrészt a sikerek a játékosok teljesítményén is lendítettek. Az első fordulóban, hazai pályán 1:1-es eredményt ért el a csapat, míg a második fordulóban a Paks otthonában 3:1-re nyert. Legközelebb pedig, augusztus 9-én a Budai II. László Stadionba várják a Zalaegerszeg csapatát.

De kezdjük az elején! Július 26-án ünnepélyes keretek között vehették birtokukba a sportolók és a sportszerető közönség tagjai a focipálya villanyvilágítását. Már késő délutántól várták a szervezők a közönséget, mígnem 18 órakor bemutatkoztak a Sportiskola SE különböző korosztályai a kicsiktől (a 2001-2002-ben születettek) a legnagyobbakig: az U19-es csapatig.
Amint elhangzott, a legkisebbek edzője Tarnai Viktória, míg a következő korosztályt Garay János irányítja. Ezek a gyerekek már 2-3 éve fociznak. Gayer Géza irányításával rúgják a lasztit az 1999-ben születettek, az egy évvel idősebbek pedig már a BLSZ Bajnokságában is indulnak a saját korosztályuknak megfelelően Zsenyei Dávid irányításával. Több más korosztály már szép sikereket is elért a bajnokságokban, így az U14-es csapat a III. helyen végzett, és két korosztályos magyar válogatottjuk is van: Tóth Tamás és Belényesi Péter. Az U19-es csapat a IV. helyen zárt a bajnokságban, míg az U16-os és az U18-as focisták ötödikek lettek. S hogy kik edzik ezeket a sportiskolás gyerekeket még? Kiss István, Nagy Sándor, Szőcs ferenc, Balogh Béla, Farkas Sándor, Marosi Tamás.
Amint Garay János is elmondta, eddig nem volt igazán felnőtt csapata a REAC SI-nek. Azzal, hogy a junior csapatot is megkapta az iskola, hatalmas lehetőség nyílik meg a palotai gyerekek előtt.
A rövid bemutatkozás után a négy ifi csapat mutatkozott be egy rövid edzés keretében, majd az összes gyerek a hatalmas focipálya egy-egy részén egymás ellen játszott.
A világítás ünnepélyes avatására 19 órakor került sor, amikor is a tribünre lépett Hajdu László polgármester, Forgách József a REAC elnöke mellett Torma Gábor a csapat csatára, dr. Géczi István az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója, dr. Pálinszki Antal alpolgármester, Sági Ferenc a Sportiskola SE vezetője, Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke és Mihály Zoltán a MOS Bizottság alelnöke.
A köszöntések sorát Hajdu László kezdet, aki ünnepélyesen felavatta a stadion világítását:
-A rendszerváltás után magánkézbe került és 1996-ban vásárolta vissza az önkormányzat a stadiont. Akkor már 6 éve nem szolgálta a sportot: gaz és nagy fák nőttek a pályán, nem lehetett ide bejönni. Ezért visszavásároltuk, aminek az lett az ára, hogy a két edzőpályát fel kellett adnunk, hiszen az is az ő tulajdonukban volt. Ennek kiegészítéseként sportlétesítmény vásárlásba kezdtünk: ennek során megvásároltuk a Szántóföld úti pályát, ami a Vegyépszer pályája volt, majd a Vasgolyó utcában lévő Ferroglobus sportpályát is. Így lényegében az ifjúság számára a kerületben lévő sportpályákat meg tudtuk váltani, hogy szolgálja a kerület sportját, reméljük, nagyon sokáig. Ez jelentős áldozatot követel az adófizetőktől, az önkormányzat költségvetésétől.
Ma ez a világítás, amit az MLSZ-szel kötött megállapodás alapján vállaltunk megépíteni a harmadik bajnokság végére, sikerült megépítenünk. Egy félév száműzetés után visszakerülhettünk ide: 30 méter magasból 2 kw energia felhasználásával 28 izzóval oszloponként olyan világítást tudunk biztosítani, ami az Európai Labdarúgó Szövetség szabványainak megfelel, így úgy gondolom, hogy a minőségi sport feltételei a részünkről biztosítottak. Azt szeretném, ha Rákospalota sportját a magunkénak tekintenénk, ha lokálpatrióták lennénk, ha sokan kijönnénk a mérkőzésekre és együtt tudnánk szurkolni- mondta.
Ezek után Forgách József köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a közcélú beruházást, és kiemelte, hogy mindez a fiataloknak épült, hiszen ők jelentik a jövőt.
Dr. Géczi István mindehhez azt tette hozzá, hogy óriási örömmel, de még nagyobb felelősséggel veszi át a világítást és nagyon sok sportsikert kívánt a focistáknak.
Mindezek után ünnepélyesen is kigyúltak a fények és néhány perccel később, pontosan 20 órakor kezdetét vette a REAC-Diósgyőr mérkőzés, melynek első percében néma gyásszal rótták le kegyeletüket a jelenlévőt az előző napon 68 éves korában elhunyt Győri László, volt FIFA-játékvezető emléke előtt. A sportember 1960-ban tette le a játékvezetői vizsgát, s ezután 48 évet töltött a futballpályákon bíróként, majd később ellenőrként. Több mint 200 élvonalbeli mérkőzésen működött közre, s ezzel a harmadik helyen áll a legtöbb meccset vezetett játékvezetők rangsorában. Elsődleges feladatának az oktatást, a játékvezetők szellemi felkészítését tartotta.
S bár az első mérkőzés 1:1-es döntetlennel fejeződött be, az eredményért egyrészt a játékvezető épp úgy felelős (többszöri volt hibás döntése), másrészt a szurkolóknak is van mit kezdeniük magukkal.
Kedves REAC szurkolók! A pályán ott vannak a focisták! Szurkolni kell értük, nekik! Hangosan, nagyon hangosan kell biztatni őket! Úgy, ahogy egy igazi focimeccsen kell! Rajtunk is múlik, hogy hogy teljesít a csapat! Legközelebb augusztus 9-én 20 órakor a Zalaegerszeg lesz az ellenfél a Budai II. László Stadionban! HAJRÁ REAC!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló