Menu

Elkészült a szökőkút
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.29.

Június 27-én ünnepélyes keretek között Újpalota Fő terén a szökőkútból elindult a víz, elkészült a kút.

A műszaki átadáson részt vett Hajdu László polgármester mellett Gyurcsánszky János, Király Csaba és dr. Pálinszki Antal alpolgármester, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetője, valamint Tamás Bélaa Répszolg Kft. ügyvezető igazgatója.
-A szükséges alépítményeket a Répszolg Kft. készítette, magát a szökőkutat alvállalkozóként a Ganz HYDRO Kft. valósította meg. A szökőkút közepén 5 db különböző magasságú habos vízoszlopot létrehozó fúvókát helyeztek el, melyek egy központi program szerint folyamatosan változtatják magasságukat. A medence belső átmérője 6,5 m, így egy 30 m2-es vízfelületet kaptunk, mely kellemes mikroklímát biztosít a park központi részén pihenőknek. A medence és a térburkolat közötti 1,5 m-es sávot virágok szegélyezik, melyek még hangulatosabbá teszik a teret. A vízgépészet része a szükséges nyomást előállító szivattyú, a víz mechanikai szűrését végző szűrőberendezés, a medence vízszintjét ellenőrző szondaegység és az általa vezérelt automata feltöltő rendszer. Az algamentesítést és a fertőtlenítést folyamatos vegyszeradagolás biztosítja. A szökőkutat egy mini számítógép vezérli, a saját részére írt egyedi programmal. Ez a számítógép láthatatlan karmesterként vezényli a fúvókákat, hogy mindig a legszebb arcát mutathassa nekünk az örökké változó csoda, a víz.
A szökőkút 6.30 és 22.30 között folyamatosan üzemel. A szökőkút kivitelezési munkáira a képviselő-testület 12 millió forintot biztosított. Ezzel az Újpalotán élők régi álma valósult meg- áll a sajtóközleményben.

Kapcsolódó cikkek






Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló