Menu

Hálaadó istentisztelet
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.24.

Június 22-én hálaadó istentisztelet volt a Juhos utcai Rákospalotai Evangélikus Kistemplomban, melynek keretében a három évvel ezelőtt átadott Szeretetotthon új szárnyát áldotta meg Ittzés János püspök.

Az istentisztelet már amiatt is rendkívüli volt, mivel egy tavaly novemberben született kislány Kalina Veronika keresztelőjére is sor került, melyet Bátovszky Gábor lelkész végzett.
Az igét Ittzés János püspök úr végezte, aki elmondta, hogy igazán szépen ünnepelheti a Szeretetotthon 3.születésnapját. Igehirdetésében külön felhívta a figyelmet arra, hogy 2008. a Biblia Éve, így kiemelt szerep jut e szent könyvnek.
-Boldog, aki olvassa. Boldog, aki felolvassa. Boldog, aki hallgatja.
A Szeretetotthon új szárnyának átadásánál részt vett Gulyás Kálmán volt egyházügyi államtitkár, Kákai István az egyház gazdasági elnöke, Rózsahegyi Barnabás, a Szeretetotthon kivitelező cégének vezetője, valamint Krizsán András, a kivitelezés tervezője mellett Kiss Péter kancelláriaminiszter, országgyűlési képviselő, Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő, Mihály Zoltán, a MOS Bizottság alelnöke.
Amint a helyszínen Bátovszky Gábor lelkész elmondta, a teljes beruházás 42 millió forintba került. Ebből 32 millió forintot az egyház gazdálkodott ki, míg 10 millió forinttal a kormány támogatta a hat hónap alatt elkészült építkezést.
A Korinthos 2001 cég az építést 33 millió forintért vállalta, amely összeg 3,8 millió forinttal növekedett, mint plusz költség. A nővérhívó és a füstjelző berendezés 3,5 millió forintba került, a felszerelési tárgyak 1,5 millió forintba. A pincében egy gardrób részt, egy raktárat és egy szerszámos műhelyt is kialakítottak.
-A falak szolgálat nélkül üresek, ám 3 évvel ezelőtt a Diakónia Szeretetszolgálat szeretetével töltődtek meg- mondta, majd köszönetet mondott a támogatásért.
Kiss Péter örömének adott hangot, hogy jelen lehet ezen az ünnepségen
-Tegyél az ismeretlen idősért is olyat, mintha a szüleidért, nagyszüleidért tennél. Akkor minden jó lesz- mondta. Köszönetet szeretnék mondani azért, hogy segíthettünk. Sok boldogságot kívánok azoknak, akik használják, akik számára családiassá tehettük a környezetüket. Örülök, hogy megvalósult.
Bátovszky Gábor örömének adott hangot, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. egy millió forintot ajánlott fel a Szeretetotthonnak, amely összegből számítógépet és audiovizuális eszközöket fognak vásárolni.
A hálaadó istentiszteletet követően Rétháti Györgyi, a Szeretetotthon helyettes vezetője szintén a köszönet hangján szólt, hogy felépülhetett az új szárny, ahol öt új szobába költözhettek már be az idős emberek.
Az otthon megáldására ezután került sor, amikor is az ünnepi hangulatot emelte két- az otthonban lakó- idős ember szavalata: Lahoti Győzőné Anna néni és Gyenes Lajosné Ica néni egy-egy Reményik Sándor verset mondott el, majd a szalagot ünnepélyesen Kiss Péter miniszter vágta el.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló