Menu

Így is lehet
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.20.

Lehet, hogy az a hosszú élet titka, hogy nem megy férjhez az ember? Mindenesetre lehet benne valami, ha Wolf Anna néni is a 100. születésnapját egészségben, jókedvben bővelkedve ünnepelte.

Hivatalosan 1908. június 20-án született, ám köszöntésére egy nappal korábban került sor Pestújhelyen, a Szűcs István utcai otthonában, ahol szerető családi körben él.
Anna néni köszöntésére érkezett Hajdu László polgármester mellett Báder György, a terület önkormányzati képviselője, Mihályi Zoltán, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, valamint Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője. Ám nem jöttek üres kézzel: virág, csillagszóróval és gyertyával díszített tortát, valamint egy kristály cukortartót hoztak magukkal. Emellett a polgármester a hagyományoknak megfelelően elismerő oklevelet adott át, amely azt igazolja, hogy Anna néni 100 éves. Az oklevél mellé pedig egy boríték is járt. Az ebben található pénzt pedig Anna néni arra költheti, amire szeretné.
Wolf Anna hajdanában Tapolcától nem messze született, majd 1940 óta él Budapesten, Pestújhelyen. A Szűcs István utcába 6 évvel ezelőtt költözött, ahol fogadott családjával: fogadott lányával, unokájával, dédunokájával él, akik mindenben segítenek neki.
Amíg lehetett az Autókernél dolgozott Anna néni, ám később édesanyja betegsége miatt otthon ápolta, így állását otthagyta.
Manapság korán reggel kel fel, olvas, tévét néz. Különösen a romantikus filmeket kedveli, ám emellett fitten, fiatalosan tevékenykedik egészen késő estig.
Nagyon boldog születésnapot Anna néni!

Kapcsolódó cikkek:



















Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló