Menu

Együtt könnyebb

2008.06.20.

Mint a Budapesti Agglomerációs Kerületi Egyeztető Fórum elnöke, Hajdu László és a Fővárosi Közgyűlés Kerületi Koordinációs Bizottságának elnöke Mitus Zsuzsa együttműködési megállapodást írt alá a XV. kerületi Önkormányzat épületében.

Az egyeztető fórum tagjai néhány nappal korábban, június 4-én a XX. kerületben tartott ülésén döntött arról, hogy együttműködési megállapodást kötnek a kerületi koordinációs bizottsággal. A fórum résztvevői ezen alkalommal felhatalmazták Hajdu Lászlót arra, hogy írja alá azt a dokumentumot, amelyben vállalják, hogy az egyeztető fórum és a kerületi koordinációs bizottság együttműködik a jövőben.
A megállapodás célja, hogy a Fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok együttműködésének és egyeztetési mechanizmusainak megfelelő kialakításával, működtetésével járuljanak hozzá a Budapestet érintő fejlesztési stratégiák és programok, valamint a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek közös városfejlesztési politikájának kidolgozásához, megvalósításához, vagyis hatékonyabbá válik az egyeztetés a Fővárosi Önkormányzat és az Egyeztető Fórum között.
Mitus Zsuzsanna az együttműködési megállapodás aláírásakor fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy ez az újabb együttműködés a kerületek, az agglomeráció és a főváros kapcsolatát erősíti, hiszen a több önkormányzatot érintő kérdéseket hatékonyabban hangolhatják össze a jövőben, így például a kerületek hatékonyabban vehetnek részt az EU-s pályázatokon. Hiszen a pályázók felhasználhatják az Egyeztető Fórum és a bizottság által aláírt dokumentumokat a támogatási kérelmük beadásánál.
Az együttműködési megállapodásban a Kerületi Koordinációs Bizottsága vállalta, hogy az Egyeztető Fórum tagjainak biztosítja az előzetes állásfoglalási lehetőséget a bizottság elé kerülő előterjesztések tekintetében. A bizottság ülésein részt vesz a fórum elnöke és a bizottság kiemelt figyelmet fordít a Kerületi Egyeztető Fórum javaslataira. A bizottság megjeleníti a honlapján az egyeztető fórummal kapcsolatos híreket.
Az egyeztető fórum az aláírást követően a Kerületi Koordinációs Bizottság állandó konzultatív testülete lesz. Biztosítják, hogy a fórum ülésein részt vehessen a Kerületi Koordinációs Bizottság elnöke. A fórum minden olyan előterjesztést, ami a Kerületi Koordinációs Bizottság elé kerül, előzetesen megvitat és a felek közösen alakítják ki véleményüket. A fórum aktívan részt vesz a fővárost érintő stratégiai fontosságú lépések kerületek közötti egyeztetésében a jövőben.

Kapcsolódó link