Menu

10 év az idősekért
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.13.

Nemrégiben egész napos programmal ünnepelte az Arany Alkony Idősek Otthona fennállásának 10. évfordulóját.

A jeles évforduló alkalmából a nap is kisütött, sőt, igazi hőség fogadott mindenkit május 30-án. Délelőtt az idősek otthonában, valamint a környéken élők a kertben játékok, vetélkedő mellett igazi kirakodóvásárral ütötték el az időt, majd ünnepi ebédre volt mindenki hivatalos.
Mivel közel százötvenen foglalkoznak a négy épületben élő több mint ötszáz lakóval, így azon munkatársak köszöntésére is sor került, akik a legrégebb óta az otthonban dolgoznak.
Ha már születésnap, akkor ajándék is illeti az ünnepeltet: kerti grillt és lengőtekepályát kaptak az itt élők, illetve Hajdu László polgármester sem érkezett üres kézzel: egy szép festményt hozott ajándékba.
Köszöntő szavaiban felidézte azokat az időket, amikor a mostani idősek otthona épületében munkásszálló működött.
A rendszerváltást követően az épületet a főváros hajléktalanszállónak tervezte átalakítani. Ám Hajdu László felvetette, hogy esetleg idősek otthonát lehetne kialakítani. Szerencsére egy orvoscsoport fejében is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, így emeletráépítéssel, bővítéssel, átalakítással jött létre a ma napig álló otthon, ahol a lakók közel harminc négyzetméteres apartmanokban laknak (22 m2-es szoba WC, fürdőszoba, teakonyha és előszoba), a közös helyiségekben könyvtár, barkácsszoba, büfé, tornaterem, uszoda minden lakó igényeit kielégíti.
Az otthonban igazán színes élet zajlik: többek között az ökumenikus kápolnában minden felekezetnek megfelelő istentiszteleten vehetnek részt a lakók és a kívülről érkezettek. Emellett az úgy nevezett Idősek Parkja és a rózsakert is nyitva áll mindenki előtt.
A születésnap alkalmával közös liturgiát tartott a katolikus pap, a református- és az evangélikus lelkész, majd az otthonban működő Érdekképviseleti Fórum vezetője Sziklai Oszkárné beszélt a lakók nevében.
A program egy jó hangulatú zenés-táncos műsorral ért véget.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló