Menu

Gyermektorna Grosiccsal, Buzánszkyval
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.10.

Ki ne emlékezne a ma hazánkban vagy külföldön élők közül az Aranycsapatra, minden idők legjobb magyar futballválogatottjára. Talán még ma is, a nők is szinte egy levegőre hadarják el: Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Kocsis, Budai, Hidegkuti, Puskás, Czibor, Sebes.
Közülük már csak ketten élnek: Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, ám mindketten itt voltak a harmadik csapattagról Budai II. Lászlóról elnevezett stadionban az elmúlt hétvégén, hogy megtekintse a Sportiskola SE űltal szervezett II. Grosics Gyula Gyermektornát.

Az U12-es korosztály számára szervezett tornán azon csapatok fiataljai vettek részt, amelyek valamilyen módon kötődnek a hajdani kapushoz. Grosics Gyula közel 15 éven át volt a REAC és a Sportiskola elődjének, a Bp. Volánnak az elnöke, majd a FŐSPED-del összeolvadva az RTK-t irányította 3 éven át. Így természetes volt, hogy az RTK csapata jelen volt épp úgy, mint Dorog fiataljai, amely csapatnál először állt a kapuban. A Budapesti Honvédnál focizva érte el legnagyobb sikereit, ahol egészen 1957-ig focizott. Itt voltak a tatabányaiak, ahol ezt követően hat évig védte a hálót. A hazai REAC Sportiskola focistái is képviseltették magukat, míg hatodik csapatként csatlakozott az előbbiekhez Felcsút. Ennel a csapatnál ugyan nem focizott Grosics Gyula, ám az MLSZ által létrehozott Felcsúti Labdarúgó Akadémia tiszteletbeli elnökének választotta.
A játékosok a műfüves pályán rúgták a labdát két hármas csoportban körmérkőzés keretében. A döntő mérkőzést végül a Budapesti Honvéd csapata vívta az RTK csapatával, míg a harmadik helyért a Felcsút és a Sportiskola SE csapatai küzdöttek.

Döntő mérkőzések:
Budapesti Honvéd-RTK 2:1
REAC Sportiskola SE- Felcsút 2:0
Dorog-Tatabánya 2:1

Végeredmény:
I. Budapesti Honvéd
II. RTK
III. REAC Sportiskola SE
IV. Felcsút
V. Dorog
VI. Tatabánya

Gólkirály: Halász Levente (REAC Sportiskola SE)

A díjakat Grosics Gyula, Buzánszky Jenő mellett a Budapesti Labdarúgó Szövetség nevében Medák Sándor, illetve Moór Árpád, a REAC elnökségi tagja és Sági Ferenc, a Sportiskola SE elnöke adták át.

Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló