Menu

Új ovi a gyerekeknek

2008.06.10.

2007 júniusában a XV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete döntött a MÁV-óvodák megvásárlásáról. Az adás-vételre 2007 novemberében került sor, majd ezek után megkezdődött az épületek felújítása- adott tájékoztatást Gressó Tiborné, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója.

-A munkálatok 2008 tavaszán befejeződtek, így május 1-jétől a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda két új telephellyel gazdagodott. Az óvodások május 5-étől birtokba vették a Mozdonyvezető utca 3?5. szám alatti új épületet, és az Ozmán utca helyett a szülők, a gyerekek és a pedagógusok nagy örömére itt folytatódott az óvodai oktatás-nevelés.
Jelenleg 129 gyermek jár ide. A cukorbeteg- és halmozottan ételallergiás gyermekek ellátását vadonatúj diétás konyha és szakszerűen felszerelt orvosi rendelő biztosítja. A beszédfogyatékos gyermekek speciális foglalkoztatására külön ? csak ezt a célt szolgáló ? helyiségek állnak rendelkezésre.
Minden kisgyermek birtokba veheti a tornatermet, amelyre eddig nem volt lehetősége. Az óvoda átköltöztetésében, az udvar és a kert rendezésében, valamint az új udvari játékok beszerzésében oroszlánrészt vállaltak a szülők, pedagógusok és a technikai dolgozók, akik hétvégén is azon fáradoztak, hogy gyermekeik minél előbb a legjobb körülmények közé kerülhessenek.
A Szent Korona útja 3/b. szám alatti épület a 470 általános iskolás tanulót fogja szolgálni a következő tanévtől. Június második hetében kezdődik a technika- és a számítástechnika terem átköltöztetése, valamint itt nyer elhelyezést az iskola könyvtára is.
Fejlesztő pedagógusunk számára az új épületben tudunk megfelelő körülményeket biztosítani ahhoz, hogy a különböző részképesség-zavarokkal küzdő gyermekekkel szakszerűen, kulturált körülmények között tudjon foglalkozni.
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők mindannyian örömmel fogadták a két új telephellyel járó minőségi változást. Ennek bizonyítéka az is, hogy az április végi iskolai és a május elejei óvodai beiratkozásokon rendkívüli érdeklődést tanúsítottak intézményünk iránt- mondta Gressó Tiborné.
A Mozdonyvezető utcai új óvodában június 5-én Hajdu László polgármester személyesen is meggyőződött arról, hogy a gyerekek, az óvodapedagógusok és a többi dolgozó valóban megfelelő körülmények között élhetik mindennapjaikat.