Menu

Labda, kártya, kutyák

2008.05.31.

E három szóban mindazon versenyek benne vannak, melyek az elmúlt napokban a Pestújhelyi Közösségi Házban voltak a Pestújhelyi Napok programsorozatának részeként.

Május 24-én a kutyások a Pestújhelyen már hagyományosan megrendezett Dog Dancing versenyt rendezték meg, melyre az ország számos pontjáról neveztek be a kutyatulajdonosok.
A viszonylag fiatal, alig több, mint tizenöt éves éves múltra visszatekintő kutyás versenyt idén ötödik alkalommal szervezte meg Sebők István, aki egyben pestújhelyi lakos, melyen a Hivatalos kategóriában az I.,II.III. osztályban indulhattak a kutyák gazdijukkal együtt, míg a Hobbi kategóriába a Kezdők (Prebeginner) illetve a ?Több mint 6 láb? elnevezésűek nevezhettek be. Utóbbiak versenyében a triók, a quartettek és a csapat osztályba tartozók indulhattak. A verseny bírói: Felleg Bernadett, Szász Annamária, Szabó István, Karlyik Nóra voltak, akik 24 induló produkcióját nézték végig.

Végeredmény:
Dog Dancing
1. osztály
I. Fazekas Emese+Falcor (border)
II. Tímár-Geng Katalin+Csenkesz (mudi)
III. Bognár Zsófia+Doki

2. osztály
I. Vlcek Gabriella+Niamey (labrador)
II. Kerényi Kata+Brandy (border collie)

3. osztály
I. Fazekas Emese+Nidhogg /közönségdíj is/ (border collie)
II. Ilona Szednyj+Nanok (golden retriever)
III. Ormos László+Orci (schnauzer)

Prebeginner
I. Wilheim Fruzsina+Pamacs
II. Szita Gyöngyvér+Vacak
III. Szarvas Petra+Golden Rose Camilla ?Milly?

Quartett
I. Fazekas Emese és Nidhogg+Liszkóczi Csilla és Berry

Ezen a napon este a nosztalgiázni vágyók is megmozgathatták lábukat. Ők a hagyományos nosztalgia táncpartin tekinthettek meg hastáncbemutatót Aaminah közreműködésével, majd Lovasi Gábor Dj. Zenéje mellett mutathatták be kedvenc tánvlépéseiket.
A vasárnapi Dalnoki Jenő Kupán idén csupán három focicsapat indult, akik körmérkőzést vívtak egymással.

Végeredmény:
Focibajnokság

I. helyezett: Dreams (Pestújhelyi Napok 2008. Dalnoki Jenő Kupa, focilabda)
II. helyezett Mázlisták (focilabda)
III. helyezett Barca (focilabda)

Ugyanezen napon délután a 7. Pestújhelyi Ultibajnokságon tizenöten indultak.

Végeredmény:
Ultibajnokság

I. helyezett: Gulácsi Zoltán (nagy kupa, VII. Pestújhelyi Ulti bajnokság I. helyezett, 1 üveg bor)
II. helyezett: Burger György (közepes kupa, 1 üveg bor)
III. helyezett: Pappné Bihari Edit (kis kupa, 6-os sör)
IV. helyezett: Szombati József

A Pestújhelyi Napokon a PöSőC Asztalitenisz Szakosztálya szervezte be az asztalitenisz bajnokságot május 26-ára, melyre harmincegyen neveztek. A résztvevők között szép számmal akadtak a tinédzser korosztályból fiúk, lányok, ők a Kontyfa SE csapatából jöttek. A versenyzők között voltak hatvanon túli versenyzők is.
Az idei bajnokságot a tavalyi győztes Kajzer János, a Puskás S C versenyzője nyerte, míg a II. helyezett Héjj Marcell lett, aki a Reménység MB I. első csapatának tagja, Samu Gábor a Bólyai S E versenyzője lett a III. helyezett.
A szervező PöSöC legeredményesebb versenyzőjének Dr. Vágott János bizonyult, épp hogy lecsúszva a dobogóról a verseny IV. helyezettjeként.

Egy nappal később a ház a meghívásos bridzsbajnokságnak adott helyt. A házigazda a Közösségi Ház Bridzsklubja volt. A versenyen a három helyi csapat mellett vendégként a Corvin Művelődési Ház Corvin Bridzsklubja vett részt.

Végeredmény:
Bridzsbajnokság

I. helyezett a PeKH 1. csapata
II. helyezett a Corvin bridzsklub
III. és IV. helyezett a PeKH bridzsklub csapata

Utóbbi programmal párhuzamosan volt a Rákospalotai temetőben a hagyományos temetői séta, amikor is Pestújhely szülöttjeinek, alapítóinak, itt élt nagyjainak sírjára került egy-egy szál virág.