Menu

Macska lesimítva

2008.05.29.

Horror komédia, vagy csak egy morbid játék? Talán így is aposztrofálható a Pendragon Színtársulat legújabb darabja, melyet először május 31-én, majd június 13-án mutatnak be a nagyközönségnek a Csokonai Művelődési Házban.

A cím is már érdekes gondolatokat sugall. Skulo- macska, whisky, vérfürdő.
Akik nem tudnák, a skulo egy lőszer.A macska pedig egy cica, aki különleges körülmények között távozik a túlvilágra. A darabban ír szabadsághős, néhány terrorista is felbukkan. Akik pedig ezt a komédiát előadják: Horváth Péter, Kis Ildi, Kathy Zsolt, Kőves Béla, Matócsi Tibor, Magyar Márton, Szvoboda Gábor, míg a darabot Kathy Zsolt rendezte.
A darab kiválasztása és a próbafolyamat nem volt egyszerű: erről álljon itt a Pendragon Színtársulat internetes naplójának néhány részlete:
2007. november 29.- Társulatunk gőzerővel új darabot keres, bemutató 2008 májusában várható.
2008. február 10. – Hosszas keresgélés után végre rátaláltunk a darabra, melyen tavasszal fogunk dolgozni. Egyelőre annyit árulhatunk el róla, hogy a humor új, meglepő, sőt remélhetőleg megdöbbentő vizeire fogunk evezni
2008. május 5. – Egy újabb hosszú hétvége egymással és az új darabbal. Most a budaörsi kollégiumban tettünk retrokirándulást
2008. május 10.- Közeleg a premier, társulatunk gőzerővel próbál.
Ezek után mi várhat a közönségre? Május 31-én kiderül!!!