Menu

Nők egymás közt öt éve

2008.05.22.

A Foltlelkek csoport csupa hölgyből áll. Ez nem véletlen. A foltvarráshoz szükséges türelem bennük van meg. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak ne érdeklődnének a dolog iránt.

Ők a háttérből segítik asszonyaikat, akik együtt és külön leülnek, felvágják az amúgy jó anyagokat és összevarrják másképp. No, azért mindez nem ilyen egyszerű. A foltvarrás művészet, igazi alkotóművészet.
A Foltlelkek csoport tagjai pedig mindezt öt éve űzik, legalábbis akkor alakult meg hivatalosan. Alkotásaikat pedig időről időre bemutatják: például a Csokonai Művelődési Házban, ahol egészen május 30-ig gyönyörködhet minden arrajáró ezekben a csodákban. Mert azok: igazi remekművek.
A csoport jubileumi megalakulásának alkalmából rendezett kiállítást Ferk Ilona köszöntő szavait és Katona Rebeka fuvolajátékát követően Vízi Julianna textilművész nyitotta meg, aki egyrészt a csoportról, annak tagjairól- kiemelten vezetőjükről, Szomor Ágnesről szólt, majd külön részletezett a foltvarrás különböző technikái közül néhányat.
-Idén a nagy érdeklődés miatt újabb csoport alakult meg- hangzott el-, mivel a Foltlelkek csoport ?betelt?. Az új csoportot az egyik csoporttárs Kovácsné Rita vállalta el.
A Foltvarró csoport az elmúlt évek során többek között a Csokonai Művelődési Házon kívül hazánkban: Pápán, Szombathelyen, Mezőkövesden, Kecskeméten és külföldön: Franciaországban, Izlandon, Írországban, Spanyolországban állított ki. Ez alatt az időszak alatt számos díjat is magáénak tudhat: közönségdíj, megosztott első díj, különdíj.
A csoportot e jeles alkalommal Hajdu László polgármester is köszöntötte és adott át egy elismerő oklevelet, pénzjutalmat további alkotó munkát kívánva. A kiállításon zsákbamacska és tombola is volt, melynek bevételét a koraszülöttek mentésére ajánlották fel a csoport tagjai.
A kiállítás május 30-ig tekinthető meg hétköznapokon 9-21 óráig, hétvégeken a ház programjához igazodva.

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó anyagok:
A kiállítás megnyitójának hanganyaga