Menu

Gospel mise

2008.05.17.

A Lumen Christi Gospel Kórus is fellép május 24-én a kerületi Egyházi Kórustalálkozón. Ám nemrégiben a ma már hagyományosnak mondható koncertjét tartotta meg a Csokonai Művelődési Házban.

Az est ismét meglepetéseket tartogatott- többet is. Amint Gergó Lajos, a kórus vezetője elmondta, utoljára négy évvel csendültek fel Robert Ray Gospel miséjének tételei, mellyel ezen a koncerten felújított formában örvendeztették meg a közönséget a kórus tagjai. A másik meglepetés volt az új hangosítás, melyet itt próbált ki először a kórus.
A hangulat leírhatatlan volt a színházteremben- a jókedv mindkét oldalon érezhető volt. A kórus élvezettel mutatta be számait miközben a kísérőzenekar szolgáltatta a csengő hangú lányok és fiúk előadásához a zenei aláfestést. A másik oldalon a közönség tapssal, sőt vastapssal jutalmazta a hallottakat. Robert Ray dallamai mellett más gospelek is felcsendültek, illetve több részlet hangzott el az Apácashow című film dalaiból. Akinek pedig megtetszettek az énekek, magukkal vihették a Lumen Christi eddig megjelent 3 CD-jének valamelyikét, vagy akár mind a hármat. Mert bár a résztvevők közül a törzsközönséghez tartoztak, szép számmal jöttek újak is, akik az együttest és ezt a különleges hangzást szerették volna hallani, látni.
Az együttes előtt most is szép számmal állnak feladatok, ezek közül is a legjelentősebb: remények szerint a Lumen Christi Gospel Kórus ott lesz július közepén Grazban, az 5. Világkórus Játékokon. Ez a programsorozat igen jelentős állomása lehet a kórus életének, mivel 90 nemzet 400 énekkara vesz részt, akik 28 kategóriában közel 500 előadáson lépnek fel.
Addig viszont itthon láthatjuk a kórust. Legközelebb Rákospalotán, majd másnap Apajon.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek