Menu

Mondja el véleményét a Külső Körvasút megállóhelyeinek fejlesztéséről!

2021.12.07.

A Budapesti Fejlesztési Központ információi.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia alapján, a Külső Körvasút új megállóinak meghatározó lesz a szerepük abban, hogy az agglomerációs forgalom lebonyolítása mellett közvetlen kapcsolatot teremtsenek a külső kerületek és a belváros között. Emellett arra is lehetőség adódik, hogy a belváros érintése nélkül lehessen közösségi járművel közlekedni a külső kerületek között gyorsan, kényelmesen, és átszállás nélkül.

 

A Külső Körvasút fejlesztésére irányuló projekt tartalma, amit Ön ebben a kérdőívben véleményezhet:

  • Új vasúti megállóhely az Egyenes utcai lakótelepnél a Kerepesi útnál, ahol a jövőben közvetlen átszállási lehetőség nyílik majd a vonatokról a H8-as gödöllői és H9-es csömöri hévre.
  • Új peron létesítésével Rákosszentmihály vasútállomás utasforgalom részére való megnyitása. Az új peron a Fogarasi úti felüljáró vonalába tervezendő, gyalogos aluljáró által megközelíthető, és kapcsolatot teremt a 14. és 16. kerületek között.
  • Újpalota megállónál a korábban megépült peronok meghosszabbítása, valamint a peronok közötti szintbeli kapcsolat biztonságos kialakítása. A vasúti megállóhely a 7-es, 7E, 8E, 108E, 133E, illetve a 277-es autóbuszokra ad átszállási lehetőséget.
  • Új vasúti megállóhely az Erzsébet királyné útja-Kolozsvár utca vonalában, ahol át lehet majd szállni az 5, 124, 125-ös buszokra és a 62, 69-es villamosokra, munkanéven Pestújhely megállónak hívjuk.

A kérdőív itt érhető el!