Menu

Szabó Péter Sándor lett az új lelkész
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.04.29.

Április 27-én ünnepélyes keretek között foglalta el helyét Szabó Péter Sándor, a Rákospalota Újváros Református Egyházközség új lelkipásztora.
Tavaly márciusban hunyt el Kiss Domokos, aki közel 3 évtizedig szolgálta a híveket. Ezt követően pályázat útján, majd a Presbitérium jóváhagyását követően nyerte el a lelkészi szolgálatot Szabó Péter Sándor.

A lelkészt Bogárdi Szabó István református püspök iktatta be, majd Simonfi Sándor, a Rákospalota-Óvárosi Református Egyházközség esperes-lelkésze mondott köszöntőt. A köszöntő beszédben elhangzott, hogy ezzel az áprilisi nappal lezárul a lelkipásztor keresése, ám csak akkor lehet gyümölcsöző Szabó Péter Sándor és a hívők között a kapcsolat, ha közös hitvallással döntenek a gyülekezet sorsáról.
A beiktató istentiszteleten a kerületi önkormányzat részéről Király Csaba alpolgármester és Mihályi Zoltán, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke vett részt. Előbbi külön köszöntötte az új lelkipásztort, hosszú szolgálati időt kívánt és felajánlotta az önkormányzat segítségét, ha az egyházközség szükségét érzi.
Az új lelkészt többek között a Rákospalotai Baptista Gyülekezet nevében Fábián Sándor lelkész, a Keresztelő Szent János Plébánia nevében Molnár Béla esperes- plébános, a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség nevében Bátovszky Gábor lelkész, a paksi egyházközség képviselője, kántor és hitoktató köszöntötte. Az üdvözlő gondolatok közben a Rákospalota Újváros Református Egyházközség énekkara (orgonán közreműködött Illyés Béla), majd a lelkipásztor korábbi szolgálati helyének, a Madocsai Egyházközségnek énekkara üdvözlő énekeket adott elő.
A beiktatott lelkész köszönet mondott a megjelenteknek, majd közös szeretetvendégségre invitált mindenkit a kertbe, ahol nemcsak a kulináris élvezeteknek, hanem a beszélgetésekre is jutott idő.
– Köszönöm. Jó volt egy kicsit vissza- és egy kicsit előre tekinteni. Köszönöm, hogy átélehettem az elmúlt időszak eseményeit- mondta az új lelkész.

Kapcsolódó anyagok:

Kapcsolódó cikkek:



























Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló