Menu

Máté után Ákos
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.04.23.

2000 óta minden évben az adott év első újszülöttjét március- április környékén köszönti Hajdu László polgármester, dr. Nagy Antal jegyző és Sütő Lászlóné, az Okmányügyi Osztály vezetője a polgármesteri hivatal Házasságkötő termében.

S hogy miért ilyenkor? Mivel egy-egy a kerületben élő család kisgyermeke nem biztos, hogy a kerületileg illetékes kórházban látja meg a napvilágot, így hónapok telnek el, mire kiderül, hogy ki is az év első újszülöttje.
Idén Ríz Ákos, aki 2008. január 1-jén a Péterfy Sándor utcai Kórházban született reggel 6 óra 58 perckor. A lassan négy hónapos kisfiút a rövid ünnepségre édesanyja, Tordai Nóra, valamint a nagyszülők kísérték el.
Amint az édesanya elmondta, a Késmárk utcában laktak a korábbiakban, míg jelenleg a Bánkút utcában él a család, ahol már egy hároméves testvér, Máté várta nagyon a kisöccsét. 2005-ben majdnem Máté lett az év első újszülöttje, de végül ?csak? január 3-án született meg.
A képviselő-testület döntése értelmében vehetett át Ákos nevére szóló biztosítási kötvényt édesanyja, amely a gyermek 18 éves koráig kamatozik. A pici fiú mindeközben vidáman vette tudomásul, hogy sok felnőtt veszi körbe. Még el is mosolyodott, amikor a plüss tigrist vette át helyette anyukája, aki emellett egy hatalmas csokor virágot is kapott.
Az ünnepség végén Ákos egészségére koccintott mindenki.

Kapcsolódó cikkek





Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló