Menu

Közlemény

2021.11.19.

A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos, az önkormányzati fenntartású intézményekben hozott intézkedésekről.

Figyelembe véve a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendeletben foglaltakat, valamint a koronavírus járvány erősödését (és ennek következtében a folyamatos óvodai és bölcsődei csoportbezárásokat), az alábbi önkormányzati fenntartású intézményekre vonatkozóan 2021. november 20-ától saját hatáskörben visszavonásig a következőket rendelem el. 

 

  1. Önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék

Az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék (a továbbiakban: intézmények) udvarára és épületébe a szülők, hozzátartozók, egyéb látogatók csak szájmaszkban léphetnek be, és ezeken a helyeken csak szájmaszkban tartózkodhatnak.

Az intézmény udvarára és épületébe a gyermek megérkezésekor és a távozásakor továbbra is csak egy szülő, hozzátartozó léphet be. A szülő, hozzátartozó a gyermek átadásakor, átvételekor csak a legszükségesebb időt töltheti az intézmény épületében és udvarán.

Az intézmények belső rendezvényeket tarthatnak (pl. Mikulás ünnepség, karácsonyi ünnepség), de ezt a szülők/hozzátartozók nem látogathatják.

Külső szervezetek vagy személyek által az intézményben szervezett foglalkozások (foci, karate, sakk, néptánc, mozgásfejlesztő torna, hittan, stb.) továbbra is megtarthatók. A foglalkozásokat tartó személyek számára az intézmény udvarán és épületében kötelező a szájmaszk viselete, ez alól csak a foglakozások megtartásának ideje alatt mentesülnek.

Az intézmények külső programokon nem vehetnek részt.

Az intézmények munkavállalói esetében a maszkviselés szabályait az intézményvezető határozza meg.

 

  1. Csokonai Kulturális Központ (1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.)

A Csokonai Kulturális Központ telephelyein rendezvények, programok továbbra is szervezhetők és látogathatók.

A 6 éves kor feletti látogatók és résztvevők az intézmények udvarára és épületébe csak szájmaszkban léphetnek be, és ezeken a helyeken csak szájmaszkban tartózkodhatnak.

Nem kötelező a szájmaszk viselete az alábbi esetekben:

  • Fellépők számára a fellépés ideje alatt;
  • A foglalkozás vezetők és résztvevők számára a sportolási (pl: labdarúgás, asztalitenisz) és művészeti (pl: tánc) tevékenység közvetlen végzésének ideje alatt.

A Csokonai Kulturális Központ munkatársai a látogatók számára nyitva álló területeken csak szájmaszkban tartózkodhatnak.

 

  1. Sportlétesítmények

A Sződliget Ház a továbbiakban is a megszokott rendben működik, viszont a 6 éves kor feletti látogatóknak és résztvevőknek az intézmény udvarán és épületében a sportolási (pl: röplabda, iskolai testnevelés óra) és művészeti (pl: tánc) tevékenység közvetlen végzésének idejét leszámítva kötelező a szájmaszk viselete.

A Budai II László Stadion főépületébe a sportolók, edzők, mérkőzésvezető, versenybíró és segítői kivételével a 6 éves kor feletti látogatók csak szájmaszkban léphetnek be.

A Szántóföld Sportcentrum és a Vasgolyó Sportcentrum esetében az öltözőépületbe nézők, látogatók nem léphetnek be. Az öltözőépületekbe csak a sportolók, edzők, mérkőzésvezető, versenybíró és segítői mehetnek be, és számukra a szájmaszk nem kötelező.

A Tanuszodába a 6 éves kor feletti látogatók csak szájmaszkban léphetnek be. A foglalkozások ideje alatt a foglakozás vezetők és a résztvevők számára nem kötelező a szájmaszk viselete.

A sportlétesítményeket üzemeltető Gazdasági Működtetési Központ munkatársai a látogatók számára nyitva álló épületeken csak szájmaszkban tartózkodhatnak.

 

Az intézkedések betartása és betartatása minden érintett önkormányzati fenntartású intézményben kötelező, ettől eltérni nem lehet.

 

Kérem mindenkinek az együttműködését.

Budapest, 2021. november 19.

Cserdiné Németh Angéla
polgármester