Menu

„Rejtelmek, ha zengenek”
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.04.19.

Rejtelmek, Mama, Altató- valószínűleg, mindenki tudja, hogy József Attila verseinek címei ezek. Április 11-én pedig a nagy, magyar költő születése napján ünnepeljük a Költészet Napját. Nem véletlen, hogy e nap előtt, e napon és utána is a verseket ünnepelte mindenki a kerületben is.

A József Attila utcában van az az óvoda, ahol a kis ovisok és a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ diákjai közösen ünnepeltek versekkel, megzenésített versekkel. Frák Erika elnök-igazgató rövid köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy számos jeles nap van az évben- gyereknap, anyák napja, pedagógusnap- amikor valakit ünneplünk, ám emellett vannak olyan napok is, amelyeken pl. a színházat, a Földet, a madarakat stb. illetve a verset, verseket köszöntjük. Az igazgatónő elmesélte a gyerekeknek azt is, hogy 1964 óta ünnepeljük a költészetet József Attila születésnapján. Szavait követően Omotoso Melinda József Jolán regényéből olvasott fel részletet, mely József Attila születéséről szólt, majd az óvoda Nyuszi és Süni csoportja (Kis Viktória, Maros Márk, Béni Zoltán, Csábráki Csenge, Kozák Tiffani, Lakatos Ketrin, Kalocsaven Levente, Kiss Richárd, Pulyi Marcell) dalos, verses összeállítással kedveskedtek az ovisoknak és iskolásoknak. A nagyok- a Pestújhelyi úti iskola tanulói: Nagy Veronika, Nádudvari Ádám, Mészáros Claudia, Takács Szabolcs szintén József Attila verseit mondták el, miközben Sebő Ferenc és a Kaláka együttes megzenésített verseket adott elő- felvételről.
A kedves, közös megemlékezés után a diákok és az óvodások megkoszorúzták az óvoda falán találhat József Attila emléktáblát, ahol elhangzott a költő Születésnapomra című verse.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló