Menu

Kritikus tömeg lesz a Föld Napján

2008.04.17.

Még egy pár napig többen lesznek azok, akik ha meglátnak egy kerékpárost reflexből teszik a megjegyzést: Milyen sportos vagy! Remélhetőleg vasárnaptól hazánkban is végleg megváltozik ez a szemlélet. Hiszen a kerékpár alapvetően közlekedési eszköz, éppen úgy, mint a vonat, vagy az autó, csak…
Április 20-án a Critical Mass rendezvényeihez csatlakozva a Magyar Kerékpárosklub Észak-pesti Szervezete csillagtúrát szervez. Átélheted a kerékpározás élményét, megtudhatod, hogy Magyarországon miért nem alakult ki a kerékpározás természetes kultúrája (infrastruktúra hiányosságai, szemléletmód stb.)
Sok szeretettel meghívjuk Önt, családját, barátjait, kollegáit, ismerőseit a XV. kerületi csillagtúrára és a Critical Mass-re!

A Critical Mass az ország legnagyobb kerékpáros felvonulása, amely 2004 óta évente kétszer kerül megrendezésre Budapesten és több vidéki városban. Egy évvel ezelőtt 50.000 biciklis gyűlt össze, ami világrekord!
A felvonulás célja a kerékpározás népszerűsítése és egy közös tekerés.
Az idei felvonulásra minden kerületből közösen indulnak a biciklisek. Mi, újpestiek már tavaly is közösen mentünk és nagyon jól éreztük magunkat! Kérem, tartsanak velünk!
Találkozó: Hubay Jenő tér, az önkormányzat előtt, 2008.04.20 14:00
Útvonal: Árpád út – Újpest-Központ – István út. Itt csatlakozunk a IV. kerületiekhez – István út – Pozsonyi utca – Béke út. Itt csatlakozunk a XIII. kerületiekhez – Lehel út – Váci út – Bajcsy Zsilinszky út – Deák tér. Itt csatlakozunk a Critical Mass felvonuláshoz.
Az útvonal rendőri biztosítással védett lesz.
A program vége: 18:30-kor a Városligetben.
A teljes út hossza (a hazautat is beleértve) Városházától Városházáig: kb. 30 km.
A felvonulás mindig békés, családbarát szokott lenni, de kérjük, biztosítsanak elegendő kísérőt a gyerekekhez, mert nagy lesz a tömeg! A Városligetből a visszaút nem szervezett. Első-hátsó lámpa kötelező, mert a program végére be fog sötétedni. Sisak ajánlott.
További információk:

Szeretettel várjuk Önöket!


A leuveni (Belgium) pályaudvar parkolója

Kapcsolódó linkek:


Kapcsolódó cikkek: