Menu

Elmélettől a gyakorlatig
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.04.09.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. kerületi Kirendeltsége évek óta hagyományosan rendezi meg az Ifjúsági és Sporttábor területén az általános iskolák és középiskolák csapatai számára a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

Az április 9-én tartott programra már kora reggeltől érkeztek a csapatok, akiket reggelivel vártak a szervezők. A megnyitó ünnepséget követően indultak el az oktatási intézmények négyfős csapatai, hogy az előttük álló hétállomásos versenyen megküzdjenek a feladatokkal.
A diákok a délutánig tartó verseny folyamán elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot: így számos tesztlapot töltöttek ki az egészségügy-, tűzvédelem-, környezetvédelem-, közismeret-, katasztrófavédelem témakörében. A gyakorlati feladatok között pedig az egészségügyi állomáson egy „sérültet” kellett ellátniuk (sebkötözés, stabil oldalfekvés, mentők hívása), a tűzvédelmi állomáson puttony fecskendővel célba lőttek illetve tűzoltótömlővel gurítottak, míg az RBV állomáson többek között a kimenekítési csomagot kellett összeállítaniuk amellett, hogy a műszereket, a védőruhát és a gázálarcot kellett felismerniük. Volt műszaki mentő és rádió-navigációs feladat is. A 19 csapat bátran helyt állt a feladatok végzése során, sőt, még arra is jutott idő a verőfényes napsütéses időben, hogy a sportvetélkedőkön részt vegyenek, -bemutatókat megtekintsenek, így többek között a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj bemutatóját. Szintén a hagyományoknak megfelelően a verseny végeredményének kihirdetését megelőzően bográcsgulyásos ebédre is hivatalosak voltak a diákok.
A versenyre ellátogatott Hajdu László polgármester is, míg a díjakat dr. Pálinszki Antal alpolgármester és Ceglédi Zsolt pv. alezredes adta át.
A szponzorok jóvoltából mindenki ajándékokkal térhetett vissza az iskolába, illetve a képzeletbeli dobogóra lépők érmeket, a győztesek pedig ezen kívül kupát és egy nagy tortát kaptak. A TESCO különdíját az Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola Központ-, a DHL különdíjait a Czabán Általános Iskola II., a Hartyán NOK és a Kolozsvár Általános Iskola I. csapata vehette át.
Az április 24-én az Orczy kertben megtartandó fővárosi versenyre a XV. kerület képviseletében a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ egyes csapata, illetve a László Gyula Gimnázium ugyancsak egyes számú csapata mehet el.

Végeredmény:
Általános Iskola:
1. Kossuth Nevelési-Oktatási Központ I. csapat
2. Hartyán Nevelési-Oktatási Központ I. csapat
3. Szent Korona Általános Iskola II. csapat
4. Károly Róbert Általános Iskola I. csapat
5. László Gyula Általános Iskola II. csapat
6. Szent Korona Általános Iskola I. csapat
7. Kossuth Nevelési-Oktatási Központ II. csapat
8. Kolozsvár Általános Iskola I. csapat
9. Czabán Általános Iskola II. csapat
10. Kossuth Nevelési-Oktatási Központ III. csapat
11. Száraznád Nevelési-Oktatási Központ I. csapat
12. László Gyula Általános Iskola I. csapat
13. Czabán Általános Iskola I. csapat
14. Károly Róbert Általános Iskola II. csapat
15. Károly Róbert Általános Iskola III. csapat

Középiskola:
1. László Gyula Gimnázium I. csapata
2. László Gyula Gimnázium II. csapata
3. Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola Központ
4. Bethlen Gábor Szakközépiskola

Az ifjúsági verseny támogatói voltak:
OVIT Zrt., Palota Környezetvédelmi Kft., SIEMENS Erőműtechnikai Kft., Molar Chemicals Kft., DHL Exel Supply Chain Magyraország kft., Medimpex Kereskedelmi Zrt., Pólus Center Üzemeltető Kft.
(Trigranit kft.), Praktiker Magyarország Kft., Ropyal Brinkers Hungary Kft., Chio- Wolf Magyarország Kft., Tesco Global Rt. (Pólus Center ), Thyssenkrupp Ferroglobus Zrt., Hubay ABC, McDonald?s Pólus Center, Banánért-D. Kft., Herba 98. Kft., Horváth Kert Cukrászda

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló