Menu

Nem lehet elég korán elkezdeni
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.03.28.

A Pindúr Pandúr a nevéből adódóan olyan gyerekeke jelent, akik már nagyon fiatalon próbálnak megismerkedni a közlekedés szabályaival, és egyben a kerékpározással is. Nem lehet elég korán elkezdeni mindezt.

Így esett, hogy idén ismét csatlakoztak a kerület óvodái, óvodásai az országos Pindúr Pandúr MINI KRESZ versenyhez, melynek helyi döntője a Klapka Óvodában volt március 27-én.
A programot hagyományosan az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány közösen szervezi. A kerületi döntőre hat óvoda ötfős csapatai érkeztek, ahol Végváriné Kékhegyi Erika intézményegység-vezető köszöntötte az ovisokat, míg a nap folyamán segítségére volt a kerületi rendőrkapitányság két munkatársa, valamint Illés István az ORFK-, Avarkeszi Béla civil referens pedig a kerületi polgármesteri hivatal részéről.
A programsorozat szervezése folyamatosan aktuális, hiszen nagyon sok kisgyermeke ér baleset, így nagyon fontos számukra, hogy minél fiatalabban ismerkedjenek meg ezzel a nagy „társasjátékkal”, ahol minden lépés az emberi életről szól.
Az ovisok a délelőtti program során egyrészt kerékpáros ügyességi versenyen vettek részt, amely ugyan időre ment, ám sokkal fontosabb volt, hogy minél kevesebb hibaponttal haladjanak végig a pályán a gyerekek. A másik feladat során pedig egy képes KRESZ vetélkedőn adhattak számot tudásukról az ovisok. A gyerekek szépen teljesítettek, nagyon ügyesek voltak, épp ezért nagyon szoros eredmény alakult ki. Ám a fővárosi döntőre csak egy csapat mehet, így végül a Klapka Óvoda ovisai juthatnak el az április 27-én a Városligetben megrendezendő Fővárosi Rendőrnapra, amelynek része lesz ez a verseny. Reméljük, hogy az országos döntőn, a Gyermeknapon szintén találkozhatunk ezekkel az ügyes gyerekekkel, akik tegnap sem mentek haza üres kézzel. Minden csapat kis ajándékcsomagot, és elemózsiát is kapott.

A verseny végeredménye:
I. Klapka Óvoda 7 hibapont
II. Kavicsos Napköziotthonos óvoda 10 hubapont
III. Régifóti úti Óvoda 23 hibapont
IV. Bújócska Óvoda 24 hibapont
V. Micimackó Óvoda 31 hibapont
VI. Molnár Viktor utcai Napköziotthonos óvoda 42 pont

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló