Menu

Vers, képzőművészet, zene
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.03.26.

Mondhatni Dömötör Best Of. Dömötör László gyakran előfordul az utóbbi időben a kerületben, ezen belül a Rákospalotai Múzeumban időről időre múzeumi este keretében mutatja meg önmagát, a körülötte élő képzőművészeket, zenészeket. Március 27-én este 19 óráól Adamik Gábor tubaművész és zenész barátai, valamint Tóth EGO István és Pók István fotóművész lesz a vendége. De ne szaladjunk ennyire előre az időben.

Dömötör László ugyanis mindig mindenből egy picit csippent, egy kis ízelítőt ad. Sőt, időnként maga is egy kicsit előtérbe kerül. Így volt ez még az elmúlt év őszén, amikor A bohóc csókja című fergeteges, ugyanakkor megdöbbentő produkciójával lépett a közönség elé. Aki látta, az tudja, aki nem, az nem tudja, miről maradt le.
Alig egy hónappal ezelőtt pedig zenés szerzői esten mutatkozott be a Régi Zeneakadémián, ahol bár csak költőként volt titulálva, valójában egy kicsit jelen volt képzőművészként, performarként is. Az esten közreműködött Lutter Imre, aki verset mondott, valamint a Szabad Szexmunkások Szavaló Köre.
Minderről Dömötör László így nyilatkozott:
-Ez ugyan felfogható egy reklámelemként: a lányok ugyanis hivatásos prostituáltak- szabad szexmunkások. Nemcsak néző becsalogató volt ez a hangzás, hanem egy újabb üzenet, hogy azoknak az embereknek is micsoda elemi igényük van a lírára, a szépre, a jóra.
Az esten a korábban megjelent köteteiből válogatott Dömötör László,de elhangzottak versek a most készülő ötödik kötet alkotásaiból is illetve még néhány egyéb vers is elhangzott.
Mos pedig ismét jelentkezik az alkotó, csak most kérdez, beszélget és hallgat. Mert hallgatni is tudni kell.
A múzeumi esték programjában ismét művészeket- zeneművészeket és képzőművészeket lát vendégül. Miközben Adamik Gábor tubaművész és barátait hallgathatjuk, megtekinthetjük Tóth EGO István és Pók István Felhők és fák című fotókiállítását is. Ha pedig mégsem jutunk el ezen az estén a programra, a kiállítás egészen április 14-ig látogaható.

Kapcsolódó cikkek:




Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló