Menu

Adományok az ovinak

2008.03.26.

Aknaszlatina egy település. Ki gondolná, hogy a sóbányájáról híres településen a legutóbbi népszámlálási adatok szerint 8956 lakos egyharmada magyar. A Kárpátaljai település határában a korábban bezárt bányák helyei vízzel feltöltődve sós vizű tavakká alakultak át, melyek gyógyító hatása elismert.

Ezen a településen és a Kárpát-medence más tájain jártam nemrégiben, amikor egy fotózás során kerestem fel a vidéket, miközben adományokat is vittem magammal.
A fotózásom során jutottam el a jelenleg Ukrajnához tartozó Kárpát-aljára. Itt működik a Római Katolikus Szent Anna Alapítvány Szent Család nevű óvodája. Ők kizárólag adományokból és pályázatokból élnek.
Az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület, amely civil szervezetnek én is tagja vagyok, a kerületben gyűjtött ruhaneműt, könyveket és gyermekjátékokat, melyeket elvittem ebbe az óvodába. Én, mint képviselő is fontosnak tartom a határon túli magyarok támogatását, és mivel ezen a részen a legnagyobb szükség, ide koncentrálunk, ha valami lehetőség adódik a segítség terén.