Menu

Szakmai napok ünneppel

2008.03.15.

Ahogy már a korábbi napokban is olvashatták, március 10-13. között voltak a kerületi Tavaszi Pedagógiai-Szakmai Programok, amely az együttműködés -esélyegyenlőség jegyében zajlott.

Miután az első nap a Tehetségek Napja volt, így a Hubay versenyek győztesei tartottak műsort, majd az országos rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.
A második napon a Pedagógiai Nap a 40 éves Hubay Jenő Zeneiskola és egyben az 5 éves új, kerületi szakmai modell ünneplésével vette kezdetét.
Miután Fehér Imre a kerületi Pedagógiai-Szakmai Műhely vezetője üdvözülte a jelenlévőket: köztük Hajdu László polgármestert, dr. Pálinszki Antal alpolgármestert, Németh Angélát, a MOS Bizottság elnökét. Lindner Gusztávot, az OMIS osztály vezetőjét és Czapalai Gyulánét a MOS osztály volt vezetőjét, Hajdu László köszöntötte az ünnepen a zeneiskolát és a szakmai műhelyt.
Szavait követően Homor Istvánné, a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár igazgatója tartotta meg A művészeti oktatás szerepe a kerületi oktatásban, együttműködés a fiatalok neveléséért című előadását, majd dr. Pálinszki Antal alpolgármester nyitotta meg a Pedagógiai Napot.
Az ünnep alkalmából elismerést vehetett át Homor Istvánné igazgatónő, Kecskeméthyné Mezősi Annamária a Nevelési-Oktatási Szakmai Műhely vezetője és egyben a Tanítói Tagozat vezetője, Morvai Béláné a Napközi Tagozat vezetője, Fehér Imre Pedagógiai-Szakmai Műhely vezetője, az Osztályfőnöki Tagozat vezetője, Mező Júlia a Humán Tagozat vezetője, Kecskeméthy József a Reál Tagozat vezetője, Szőllösiné Patinszky Andrea a Tehetséggondozó Szakmai Műhely vezetője és a Testnevelés Tagozat vezetője, Zsoldos Béláné az Ének-Zene Tagozat vezetője, Szepesiné Bercsényi Éva, a Képzőművészeti Szakmai Műhely vezetője, Takácsné Miklósi Judit az Óvodavezetői Szakmai Munkaközösség vezetője, Nádai Miklósné az Igazgatói Munkaközösség vezetője, dr. Frenyó Vilmosné a Könyvtáros-Informatika Munkaközösség vezetője.
Ezt követően Duró Zsuzsa, a Szegedi Tudományegyetem oktatója a nevelési értékekről és a tehetséggondozásról tartott előadást, majd két bemutató órára került sor A számítógép használata a zeneoktatásban és a művészeti kultúra szolgálatában és A tánc szerepe a mozgáskultúra, a személyiség fejlesztésében az iskolakezdésnél címmel. A Nevelési-Oktatási Szakmai Műhely is tartott összejövetelt ezen a napon, ahova az interaktív tananyag iránt érdeklődő pedagógusokat várta Esztergályosné Földesi Katalin, az Apáczai Kiadó tankönyvszerzője.
Másnap kerekasztal-beszélgetés keretében esett szó a feladat és tevékenységrendszerről, a kerületi gyerekekkel való együttműködés lehetőségéről az esélyegyenlősége érdekében. Előadóként vett részt Varga László, elnök-igazgató, Czabán Általános Iskola és Óvoda, Becskeháziné Czenki Valéria, a kerületi Nevelési Tanácsadó vezetője, Pöll József, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős, OMIS Osztály, Moorné Hajdó Ilona, Szociális és Családvédelmi Osztály, Gyámhatóság, Reiszné Naszádi Magdolna, Szociális Csoport, Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója, dr. Géczi István, az Ifjúsági- és Sportközpont igazgatója, illetve az Osztályfőnöki Tagozat tartott összejövetelt.
Csütörtökön A gyermekközpontú egyéni fejlesztési terv készítésének elvei és használata, folytatás az iskolai alapozó szakaszban címmel volt szakmai megbeszélés a Száraznád NOK Molnár Viktor utcai óvodájában, míg délután nagy érdeklődés kíséretében Az európai nyelvi kultúrák kérdései címmel Dr. Balázs Géza, nyelvész, egyetemi tanár tartott előadást a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtárban, illetve a kerület különböző iskoláiban is folyt a szakmai munka.
A Tavaszi Pedagógiai-Szakmai Programok a kerületi rajzverseny helyezettjeinek kiállításával és a díjkiosztó ünnepséggel ért véget a Czabán Általános Iskola és Óvodában, ahol a diákok kedves műsora várta az érdeklődőket. A rajzverseny részleteiről másik cikkünkben olvashatnak.