Menu

Tettenérés

2021.10.11.

Drogosokat fogtak a közterület-felügyelők.

„2021. október 5-én kedden este 6 óra tájékában a XV. kerületi Önkormányzati Rendészet térfigyelő helyiségében szolgálatot teljesítő egyik felügyelő arra lett figyelmes, hogy Újpalotán a Zsókavár utca elején 5 személy furcsán viselkedve és mozogva közlekedik. A kamerákat figyelve megállapította, hogy a Hartyán köz felé tartanak. Telefonon értesítette az utcán szolgálatot teljesítő felügyelőket, hogy nézzenek utána az 5 főnek, mert a viselkedésük nagyon gyanús. Rövid időn belül a parkba érkezett 5 felügyelő, és megállították a furcsán viselkedő személyeket, akikből többen kissé zavarodott állapotban voltak. Mivel felmerült a drogfogyasztás lehetősége, ezért a felügyelők azonnal értesítették a rendőrséget. A gyanúsított személyek vallomásuk szerint fogyasztottak drogot, és a fogyasztásra utaló eszközöket is találtak náluk az intézkedő rendőrök. Igazoltatásuk alapján az 5 főből 3 fiatalkorú, és hárman kerületi lakosok. Mind az 5 fő előállításra került a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a labor vizsgálatok az 5-ből 4 főnél bebizonyították a drogfogyasztás tényét. A drogfogyasztó személyek ellen büntető eljárás indult.

Az ügy az egyéb részletek ismerete nélkül is rávilágít arra, hogy egyre fiatalabb személyek is célpontjai a drogterjesztésnek, ezért kiemelten fontos a szülők és a fiatalkorúakkal foglalkozó szakemberek odafigyelése.

Az eset sajnálatos bizonyítéka a közterület-felügyelők éberségének és annak, hogy mind a közterület-felügyelők, mind pedig az Önkormányzat által működtetett közterületi térfigyelő kamerák fontos szerepet töltenek be a kerület közrendjének védelmében. ”