Menu

Bálozás és kaszinózás

2008.02.14.

Rákospalotán hagyományosan évente két olyan bál van, amely -bár az idő szalad- mégis a régmúltat idézi: a november végi Katalin bál és a februári Polgár Bál.

-Utóbbi 1992 óta hagyománnyá vált a Csokonai Művelődési Házban, ahol a múlt elevenedik meg. Igaz, mindennek a szerepe átértékelődött- mondta Tóth Lajos, a ház igazgatója. Ha kaszinót ugyan nem tudunk működtetni, de játszani tudunk: rulettezni lehet pénzért vett zsetonnal, melyet a játék végén le lehet vásárolni helyben.
Az idei bál ismét nagy sikerrel zajlott. A több mint száz fős vendégsereg estétől reggelig jól érezte magát a programon, ahol a svédasztalos vacsora mellé dukált a zene is, melyet a Party Dance Band szolgáltatott. Volt, aki még hajnalban is ropta a táncot.
Amennyire a múltban tűzijáték nem létezett: ma már egy bál elmaradhatatlan kelléke mindez. Így ha kicsiben is, de durrantak a fények.
A polgárok- a szó legnemesebb értelmében véve- valóban jól érezték magukat, és talán jövőre is eljönnek…szórakozni, egy kicsit kvaterkázni, játszani, nevetni és a tombolán valami szépen nyerni.