Menu

REAC és a Budai II.László Stadion

2008.02.03.

Az új év első testületi ülése volt ezen a héten, melyet a hagyományoknak megfelelően másnap sajtótájékoztató követett, ahol az önkormányzat vezetői közül Hajdu László polgármester, Gyurcsánszky János és Király Csaba alpolgármesterek, valamint dr. Herczeg Julianna aljegyző adtak tájékoztatást a képviselőtestület által elfogadott legfontosabb határozatokról.

Hajdu László az ügy fontosságának hangot adva a REAC NB I-es futballcsapat és a Budai II. László Stadion körüli- az elmúlt időszakban nagy sajtóvisszhangot kapott- ügyekről adott tájékoztatást ( a REAC ügye nem került napirendre a testületi ülésen).
Amint a polgármester elmondta, az elmúlt napokban személyesen, telefonon, e-mailben és levélben számos élő kritikát kapott az önkormányzat azért, hogy a REAC NB I-es csapatát Sopronba hagyták menni.
A polgármester tájékoztatása szerint, melyet számos dokumentummal is alátámasztott, a XV. kerületi Önkormányzat 2005. májusában állapodott meg abban az MLSZ vezetésével, hogy három éven belül megépíti a világítást a Budai II László Stadionban. Eszerint a megállapodás szerint 2008. május 26-ig biztosít lehetőséget számunkra a vállalásaik teljesítésére az MLSZ.
-Tehát még négy hónapunk van hátra, és a jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy határidőig teljesíteni is tudjuk ezt a feltételt. A testület ugyanis már tavaly határozott a világítás megépítéséről, amely nemcsak egy egyszerű pályavilágítás, hanem egy európai normáknak is megfelelő komplex stadionvilágítás lesz. Az ügyben eljáró IV. kerületi Polgármesteri Hivatal a szükséges építési engedélyeket már kiadta, a terveket elkészítettük, erről egyébként az MLSZ-t is tájékoztattuk, és jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik. Tehát értetlenül állunk a licencadó bizottság döntése előtt, és úgy érezzük, nem mi voltunk azok, akik a megállapodást egyoldalúan megszegtük.
A polgármester az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzat nem tulajdonosa a REAC Sport Kft-nek, ám mindenképpen szívén viseli a csapat sorsát, majd hozzátette:
-A REAC azon kevés magyar csapat közé tartozik, amely egyetlen fillér köztartozással sem rendelkezik. Pont ezért fájó, hogy az MLSZ példát akar statuálni az együttessel. Emellett a REAC tulajdonosai kerületi vállalkozók, akik megerősítettek bennünket abban a hitben, hogy a csapat csak ideiglenesen megy Sopronba. Itt is elmondom, hogy a REAC nem eladó, és csak feltételezések azok a híresztelések, melyek a sajtóban januárban napvilágot láttak.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek