Menu

Újabb zöldterület alakul át

2021.09.20.

Megújul a Szentmihályi-Nyírpalota úti buszvégállomás mögött park.

„Egy nagyon fontos ígéretem teljesítéséhez érkeztünk el: az idei őszi időszakban megújításra kerül a Szentmihályi-Nyírpalota úti buszvégállomás mögötti parkrész” – tájékoztatott Bihal Dávid, önkormányzati képviselő (11. evk.).

Bihal Dávid (archív)

A képviselő részletezte, hogy a megújítás részeként a homokozók helyén biodiverz évelőágyások kerülnek kialakításra, és a közvetlen környezetükben a padok elbontásra kerülnek, amelyek helyére újakat telepítenek. Árnyéki évelőágyások fogják színesíteni a fák alatti területet is. Fontos részlet, hogy az ágyások ökológiai szemlélettel kerülnek kialakításra, minden évszakban más-más látnivalóra számíthatunk. Bihal Dávid kiemelte, hogy a megújulással a cél többek között a természetes sokszínűség megteremtése „ezeken az apró területeken a nagyvárosi dzsungelben.”

A beültetésre kerülő növények nemcsak szemet gyönyörködtetők, hanem erős illathatásuk miatt pillangómágnesként is működnek. A felújítás kezdetének tervezett kezdő időpontja 2021. szeptember 20. (hétfő), és várhatóan november végéig be is fejeződnek a munkálatok.

 

 

 

A borítókép csak illusztráció!