Menu

Idén is megrendezték a hagyományőrző szüreti felvonulást

2021.09.20.

A rákospalotai mulatságot szeptember 18-án tartották.

Harminc éve, hogy az eleinte még Gazdakörhöz tartozó fiatalok felelevenítették a szüreti szokásokat. A Rákospalotai Örökségünk Egyesület, idén szeptember 18-án rendezte meg a hagyományos felvonulást. A mulatságot a főcsikós a csikósok, és betyárok kíséretében a csikóslányok összegyűjtésével nyitották meg. Mikor minden lány megérkezett a Karácsony Benő parkba, a legények elindultak a főcsikoslányért, majd a bírópárért.

A parkban 13:00 órától színes programok szórakoztatták az érdeklődőket. Pónikocsikázással, kürtöskaláccsal és palotai rétessel is kedveskedtek a szervezők.

A részvevők megtekinthették a korábbi szüreti felvonulásokon készült képekből öszszeállított kiállitást is. A mulatság színpadi programjain felléptek; Kapi Gábor és Toldi Csaba nótaénekesek, Pásztor Barnabás citerás, a Népművészet Ifjú Mestere. A szüreti rendezvényen a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes fergeteges műsorát is láthatták, akik az Iszka Banda muzsikáira ropták.

16:00 órakor indult el a felvonulás az „Öregfalu” utcáin. Lóháton, fiákerekkel, fogatokkal, énekkel és a Mogyoródi Hangya Zenekar zenéjével járták be az utcákat.

A rendezvényt a szervezők bálja követte.

 

 

Fotó: Nagy Botond

D.I.