Menu

Civilek Napja 2008.

2008.01.11.

Civilek Napja a XV. kerületben. Február 1-jén, pénteken 15-19 óra között a Pestújhelyi Közösségi Házban találkozó lesz a kerület civil szervezetek számára. A szervezők az egyesületek, alapítványok, egyéb szervezetek vezetőit és tagságát várják erre a fórumra.

A rendezvény célja, hogy a kerületben működő civil szervezetek megismerjék egymás tevékenységét és meghatározzák azokat a fontos pontokat, melyben a kerület élhetőbbé tétele érdekében a szervezetek együtt tudnak működni egymással.
A rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni a szervezők és bíznak abban, hogy évente sor kerülhet a találkozóra.
-Első alkalommal közös célnak javasoljuk egy kampány indítását, mely a kerületi adófizető polgárokat arra készteti, hogy adójuk 1%-ról valamely kerületi civil szervezet javára döntsenek- adta tájékoztatásként Pintér Zsuzsanna, a Pestújhelyi közösségi Ház vezetője.
A program során tájékoztató előadást tart Sebestény István, nonprofit-kutató (Civitalis Egyesület) az 1%-os felajánlások XV. kerületi alakulásáról és mértékéről illetve Avarkeszi Béla, kerületi civil referens is, aki a kerületi szervezetek számáról, tevékenységük szerinti megoszlásáról és az elmúlt évi önkormányzati támogatottságuk mértékéről beszél majd.
A találkozón lehetőség lesz az NCA tanácstagját megkeresni a 2008. évi pályázatokkal kapcsolatos kérdésekkel is.
A program a felvetett témákról szóló fórum jellegű beszélgetéssel fejeződik be, ahol díjazásban részesülnek a rendezvényen közreadott nonprofit-ismerető totó nyertesei.

-A találkozón a szervezetek számára helyet biztosítunk egy stand kialakítására, ahol a bemutatkozáshoz szükséges anyagok elhelyezhetők, valamint -a résztvevők számától függően -kb. 5 percben időt és technikai segítséget biztosítunk prezentáció bemutatására.
Kérjük a szervezeteket, hogy az alábbi kérdésekre válaszaikat a jelentkezéssel egy időben juttassák el a közösségi házba, hogy a találkozóra egy összesített szórólapot tudjunk készíteni:
-Mi a szervezet fő célkitűzése, küldetése?
-Mit tekint eddigi legnagyobb eredményének?
-Mi volt a 2007. év legsikeresebb rendezvénye, akciója, kiadványa?
-A 2006. évben mekkora összeg gyűlt össze az 1%-os felajánlásokból?
-Javasoljanak – fontossági sorrendben- 5 olyan ügyet, amely megoldása érdekében a helyi civil szervezeteknek érdemes összefogniuk illetev kérjük, jelezzék, hogy kívánnak-e 5 perces prezentációt tartani. Erre azért van szükség, hogy a bemutatók sorrendjét előre meg tudjuk határozni!- írta tájékoztatójában Pintér Zsuzsanna.

A rendezvényen való részvétel díja szervezetenként 1.000.-Ft, melyről számlát kapnak. A díj 2 fő részére kávét, üdítőt is tartalmaz.
Kérjük a civil szervezeteket, részvételi szándékukat január 28-ig írásban, postai úton, faxon vagy e-mailben juttassák el a Pestújhelyi Közösségi Házba (1158 Budapest, Szűcs István utca 45.) Telefon: 410-7168, fax: 410-5924, e-mail cím: pekh@csokonaimk.hu