Menu

Jubileumi ünneplés I.
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.06.13.

A jubileumi Újpalotai Napok rendezvénysorozat igazán nagy sikerrel zajlott az elmúlt héten, bár sajnos, az éppen a szomszédságban történt tűzeset a hét második felében zajló programok változtatására késztette a szervezőket. S mint minden esetben, most is- a józan ész, s a lakók igénye, valamint a munkatársak kreatív ötletei döntöttek abban, hogy az ünneplés mellett jusson idő a segítségnyújtásra, s ennek megfelelő formáját is megtalálják. De ne szaladjunk annyira előre az időben.

15. alkalommal vette kezdetét június 3-án az Újpalotai Közösségi Házban a nyolc napig tartó program kavalkád. Ezen az estén az Ombrez zenekar koncertje szórakoztatta nagy sikerrel az érdeklődőket a színházteremben. A több mint három évvel ezelőtt alakult zenekar az évek során számtalan tagcserén ment keresztül, míg végül a mai felállás létrejött: Jenei Balázs (dob), Kiss Krisztián (gitár), Kiss Györgyi (ének), Krakkó Zsolt (basszusgitár), Schuppa Dávid (ének, gitár).
Másnap nyílt kerekeasztal-beszélgetésen Újpalota kulturális helyzete és lehetséges jövője került terítékre. Sajnos, csak nagyon kevesen vettek részt ezen az igen fontos beszélgetésen, ám akik ott voltak, tapasztalataikat megosztották egymással, s egészen az estébe nyúlóan vitatkoztak egymással.
A kedd esti program a kisebbeket és nagyobbakat, valamint a felnőtteket is a közösségi házba hívogatta, ugyanis két kiállítás is megnyitotta kapuját: a folyosón az Újpalotai Szabadidő Központ elmúlt 30 évéből származó plakátokból láthattunk ízelítőt, s merenghettünk el, mennyire szalad az idő. A másik kiállítás egyben pályázatértékelő is volt: a Zsókavár Galériában a „Tervezzünk szökőkutat!” című pályázatra beérkezett alkotásokból tekinthettünk meg egy válogatást. A kiállítást Péterfi Ferenc, a ház korábbi vezetője rendhagyó módon ajánlotta mindenki figyelmébe: a kis alkotókkal beszélgetett arról, hogy milyen rajzokat készítettek, s miért pont úgy alkották meg művüket, ahogy a közönség elé került.
A megnyitót megelőzően a szökőkút , s a víz ihlette vetítést tekinthette meg a közönség stílszerűen az LGT dallal aláfestve: Miénk itt a tér!, majd a díjak- oklevelek, apró ajándékok- átadását követően az Újpalotai Szabadidő Központ 30 éves története elevenedett meg egy néhány perces zenés-képes vetítés folyamán.
A másnap délutáni összejövetelt a szervezők Lázár Ervin emlékének szentelték, amikor is bevezetőként Nagy Tibor, az USZIK munkatársa emlékezett meg néhány szóban a gyerekek és felnőttek által kedvelt íróról, majd Érsek-Csanádi Gyöngyi, az Aranyszamár Bábszínház alapító-igazgatója, színésze a Srófmester szerel című mese diafilm változatát olvasta fel illetve ezután felolvasta A Négyszögletű Kerek Erdő című köny bevezető részét, melyben az erdő lakói: Szörnyeteg Lajos, Aromo, Vacskamati, Nagy Zoárd, Dömdödöm, Ló Szerafin, Mikkamakka bemutatkoznak. A rövid mesét követően a Hartyán NOK 4.b. osztályosai a Vacskamati a nagy egyetemes világméretű csaló című meserészletet dramatizálva adták elő. Az USZIK munkatársai köszönetképpen az osztály osztályfőnökének: Mészárosné Polgár Ilonának és az iskola szabadidő-szervező tanárának Gulyás Gabinak egy-egy virágcsokrot nyújtottak át, s ezzel ért véget a kellemes délutáni program.
A csütörtöki program elmaradt. Ez nem véletlen, hiszen a III. Újpalotai Hastánc Est megkezdését megelőzően alig három órával történt az a komoly tűzeset a háztól nem messze, amely programváltoztatást idézett elő. A panelházak lakóinak ugyanis a ház nagytermében tartott a teendőkről eligazítást Gyurcsánszky János alpolgármester. Így, bár nagyon sokan összegyűltek a hastáncestre, teljesen természetesen tudomásul vették, hogy a további programot az élet írta.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló