Menu

P.P.P.-Pestújhelyi Palánta Pódium

2007.06.12.

Vidám tanévzáró kulturális programra került sor június 8-án pénteken este a Pestújhelyi Közösségi Ház színháztermében. Akik a műsort adták nem voltak mások, mint a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ diákjai. A PPP estjéről Sajtos Magdolna, az oktatási intézmény szabadidő-felelőse számolt be.

„Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Pestújhelyi Palánta Pódiumot Frák Erika elnök-igazgató nyitotta meg. Köszöntő szavai zárásaként okleveleket és emléklapokat nyújtott át azon tanulóknak, akik a tanév során kiemelkedő eredményeket értek el a kerületi és fővárosi rendezésű tantárgyi ill. sportversenyeken.
Nagy örömére szolgált bejelenteni, hogy a frissen elkészült „Pestújhelyi 100” című évkönyvet folyamatosan meg lehet vásárolni az iskolában.
A programsorozatot az énekkar szereplése indította. Kovácsné Csatlós Ágnes karvezetésével más-más műfaji stílusok dalai örvendeztették meg a közönséget. Ezt az Őrjárat utcai Bújócska Óvoda Katica csoportosai követték, akik a szomorú királykisasszonyról meséltek nekünk. Az első osztály tagjai vidám indulóval készültek erre a napra: a Pestújhelyit, új iskolájukat mutatták be nekünk. A negyedik osztályosok vidám versei után egy hetedik osztályos tanuló furulyajátékát élveztük. Három ötödikes fiút láttunk ezután a színpadon tábori jelenettel. Bizony, ők is mosolyt csaltak a közönség arcára. Nagy meglepetésünkre egy japán dal is elhangzott az est folyamán, az egyik hetedikes fiú előadásában. A szünetet megelőzően harmadik b. osztályos tanulók vidám, pörgős tánca örvendeztetett meg bennünket.
Az est második részében első- és negyedik osztályosok fellépése következett kockás ingben, farmerben, kalapban, s country táncot mutattak be. A hatodik osztályosok mulatságos magyar népmesével érkeztek hozzánk, s ezt a jó hangulatot garantálták számunkra ötödikeseink is, akik Romhányi-verseket adtak elő. Szintén ötödikes tanuló zongorajátékát élvezhettük, majd két lány mutatta be azt a koreográfiát, melyet saját maguk állítottak össze egy Pussycat Dolls-számra. Hetedik osztályosaink tréfás magyar nyelvleckéje után a búcsúzó nyolcadikosok paródiája követte a sort. A jelenet főhőse János vitéz, avagy Johny Super. Zárószámként a második osztályos tanulók léptek színpadra, akik a népszerű „Limbó hintó” számra táncoltak.
Büszkeség töltheti el az iskolát látva azt, hogy ilyen tehetségek mutatták meg magukat a színpadon ill. hogy remek közösségekké formálta a gyerekeket az a sok munka, amivel a próbák során készültek erre a nagyon jó hangulatú, színvonalas estre-számolt be a helyszínen történtekről Sajtos Magdolna.