Menu

Sági Ferenc az új elnök

2007.05.30.

Nemrégiben lett a XV. kerületi Sportiskola elnöke Sági Ferenc, akit mint új vezetőt természetesen a rövid távú terveiről kérdeztem.

-A Sportiskola a XV. kerületi önkormányzat által finanszírozott közhasznú egyesület, melynek elnökeként öt szakosztály életét kell koordinálnom, hiszen jelenleg az atlétika, a labdarúgás, a tenisz, az úszás és a tollaslabda szakosztály működik az egyesületen belül- mondta Sági Ferenc. Terveink szerint a minőségi utánpótlásnak szeretnénk lendületet adni mind az öt szakágban.
-Tollaslabdázóink sikeresek, s nemzetközi szinten is szép eredményt produkálnak, illetve a magyar bajnokságban az első két csapat ott szerepel. Az atlétikában Frajka Xénia a nagy reménységünk, akinek nagy esélye van arra, hogy kijut a 2008-as pekingi olimpiára- mesélte büszkén az elnök, majd szót ejtett arról, hogy a legnagyobb feladatuk a labdarúgó szakosztállyal van, hiszen itt az alapoktól kell elkezdeni az építést.
-Az óvodákba kezdünk kijárni az edzőkollegákkal, hogy kiválaszthassuk azokat a gyerekeket, akiknek a nevelését végezhetjük. Lényegében egymásra építve a szakmai dolgokat, követelményeket, elvárásokat kell rögzítenünk, majd ezután következik a nagyon kemény számonkérés.
Az alapokat nagyon rövid idő alatt le kell tennünk, ám mindez egy hosszú távú terv. Ám bízom benne, hogy minden nap egy kicsit hozzá tudunk tenni valamit az előzőekhez, s így hamarosan látni lehet, hogy lépésről lépésre haladunk, s tudunk haladni.
Van esély arra, hogy rövid időn belül egy teljesen más sportiskolai élet indulhat el a kerületben, s reménykedünk abban, hogy a sok-sok klubbal, szakosztállyal együttműködve, egy egységes összefogásban, s természetesen az önkormányzat segítségével mindez megvalósulhat.
A szülőkre, a szülők segítségére természetesen nagy az igény, szeretnék rájuk építeni, ám velük külön foglalkoznék. Hiszen, például ha az edző a labdahasználatot elmagyarázza, egy-egy szülő már tud segíteni a kisgyerekének a gyakorlásban. A későbbiekben, az idősebb gyermekeknél pedig épp úgy nagy szükség van a támogatók, szponzorok felkutatására, az utaztatás támogatása is. Ezek a legközelebbi tervek, melyeket remélem, hogy mihamarabb teljesíteni tudom- mondta az új elnök.