Menu

Hamarosan elkészül Drégelyvár utcai parkolók felújítása

2021.08.13.

A korszerűsítés az aszfaltozási munkákkal zárul.

A Drégelyvár utca 13-23. szám előtti parkolók beton gyephézagos burkolata a hosszú évek során elhasználódott. A fák növekedése számos helyen a parkoló felületeket eldeformálta, akadályozta a parkolást. A régen várt átépítéséről, felújításáról a Képviselő-testület az Önkormányzat a 2020. évi  költségvetésének terhére döntött.


A 150 parkolóhelyet magába foglaló terület csaknem 1500 m2-es felületen teljes burkolatcserét kapott, az új beton gyephézagos elemek finom szemszerkezetű murvával lettek hézagolva. Ezt követően közvetlen a parkolók előtti közlekedő úttest aszfaltburkolata is a felső koptatóréteg cseréjével mintegy 1200 m2-es felületen felújításra kerül. A parkoló gyephézagos burkolatcseréjét a Répszolg Nonprofit Közhasznú Kft. 2021. július 30-án már befejezte. A beruházás bekerülési költsége bruttó 48,5 millió Ft.

„A közlekedő út és a parkolóhelyek együttes felújítása tisztább, rendezettebb képet fog mutatni az egyébként tetszetős, sok zöldövezeti területtel rendelkező városrészen remélhetőleg az ott lakók teljes megelégedésére. A hátralévő aszfaltozási munkát még augusztusban elvégzik, amit várhatóan egy hetet vesz majd igénybe.  Erre a rövid időszakra még a lakók türelmét és együttműködését kérjük” – mondta el Tóth Imre alpolgármester a helyszínen tartott szemlén.

 

 

(D.I.)
Fotó: Nagy Botond