Menu

Kánikulában árnyékban

2007.05.24.

Ha a tavasz beköszönt…vagy ahogy idén az elmúlt hetek időjárás alakult, s beköszöntött a nyár…a Kozák tér környéke is vidám gyerekzsivajtól hangos. Ennek egyszerű magyarázata van: a Kozák téri Közösségi Ház egy egész napos családi napra várja ilyenkor a környék apraját-nagyját.

Ezen a napon nemcsak a házban működős csoportok mutatkoznak be, hanem vendég együttesek, s kacagásra csábítók is a térre invitálják a közönséget. Idén május 19-én, szombaton volt a Kozák téri Nap, amely nap programsorozatában elsőként a Vivace Mazsorett csoport lányai járták körbe a teret, s mutatták be több helyszínen -majd az összeállításuk végén a színpad előtt- táncukat. Az alaphangulat adott volt, s ezután Király Csaba alpolgármester hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Azt kívánta- ami a végül is teljesült-, hogy napsütéses idő várjon mindenkire, aki szórakozni szeretne ezen a napon. A megnyitó szavakat követően pedig a nap házigazdája, Csider Krisztina vette át a szót, s kívánt mindenkinek nagyon jó szórakozást.
A program magáért beszél, hiszen épp úgy láthattunk hip-hop táncot (Rainbow Team csoport), mint modern táncot (Cassandra Táncstúdió) és hastáncot. A családokat a téren a kutya agility show szórakoztatta, majd a gyerekeknek szóló programok uralták kora délutántól a színpadot. A Kovács Csilla (ének), Darida Tamás (gitár, ének), Kerékgyártó László (gitár, ének) alkotta Buborék együttes a mesevilágot vidám dalokkal fűszerezve tartotta meg színes műsorát, majd a Mesekocsi Színház bábelőadásában Kacor király meséje elevenedett meg. Ezután Magyar Bálint közreműködésével slágerpercek következtek. Az énekművész személyében egy igazi tehetséget ismerhettünk meg.
Maksa Zoltánt nem kellett külön bemutatni a közönségnek, hiszen a humor egyik nagyágyúja mosolyt fakasztott mindenki arcára. Poénjait nagy tapssal köszönte meg a közönség.
Este pedig a The Lumens együttes közreműködésével utcabálon szórakozhattak a fiatalok, s idősebbek.
Amikor pedig a színpadon éppen nem volt fellépő, akkor sem unatkozhatott senki, mivel Csider Kriszti dalokkal, játékokkal hívta a gyerekeket, akiket nagyon könnyű volt táncba vinni, hiszen egy igazán lelkes műsorvezető kalauzolta őket a játék birodalmában.
Akinek még ennél is több programra volt igénye, a kézműves játszóházban hódolhatott kreativitásának, vagy az ugráló várban, a mini vidámparkban szórakozhatott, vagy a büfében olthatta szomját, csillapíthatta éhségét.