Menu

Jubileumi ünnepség a Rákos úton
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.20.

Pénteken délután a Rákos úti Rendelőintézet 35. születésnapját ünnepelte, s ebből az alkalomból emléktábla avatásra is sor került.
Amint dr. Neszt Kálmán XV. kerületi Egészségügyi Intézmények vezető főorvosa köszöntő gondolataiban megfogalmazta, már öt évvel ezelőtt megfogant a gondolat benne, hogy az intézmény 30 éves születésnapjáról meg kellene emlékezni.

-Akkoriban azt próbáltam ecsetelni, hogy aki a kezdetek óta itt dolgozik, hány alkalommal lépte át az intézmény kapuját munkába menet- mondta mosolyogva, majd hozzátette: Akkor azt mondtam, lassan kezdjük kinőni az intézményt. A kerület egészségügyi intézményeinek összevonásával létszámunk 299 főre emelkedett. Ezzel kerületünk legnagyobb intézményévé vált. Öt évvel ezelőtti költségvetésünkhöz képest fél milliárd forinttal nőtt a költségvetésünk, ami jelenleg 1 milliárd 200 millió forint. Öt éve zárszavamban azt kértem a polgármester úrtól, hogy szeretném, ha belátható időn belül megduplázódna az önkormányzati támogatásunk. Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy elszámoltam magam. Nem duplájára, hanem háromszorosára sikerült az önkormányzati támogatást biztosítani. Köszönet érte- mondta dr. Neszt Kálmán, majd felelevenítette, hogy számos felújítás történt az épületben: az első emeleti folyosó megújult, a gép-műszerpark folyamatosan bővül. Az elmúlt félévben vásároltak egy panoráma röntgent, valamint egy nőgyógyászati ultrahangkészüléket.
-Sajnos, az egészségügyi reform hatására közel 1500 orvos és 600 szakdolgozó munkahelye szűnt meg. Szűkebb pátriámban, a Károlyi Sándor Kórház szülészeti osztályán megközelítőleg 50 ember munkaviszonya szűnt meg- említette, majd épp ebben a helyzetben az összefogás fontosságát próbálta hangsúlyozni.
Az emléktábla leleplezését megelőzően még egy személyes gondolatot osztott meg az ünneplőkkel dr. Neszt Kálmán.
-Az intézmény most 35 éves, az én édesapám, akit gondolom, még sokan ismertek, és hosszú évekig ebben az intézetben dolgozott, ma lenne 100 éves. Emlékezzünk rá szeretettel- mondta, majd a néma főhajtást követően az emléktábla leleplezésére került sor.
Az ünnepségen részt vett többek között Király Csaba alpolgármester, Marsovszky Györgyné, az önkormányzat Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottságának alelnöke.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló