Menu

Főszerepben: a játék
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.17.

A XV. kerületi Nevelési Tanácsadó a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi programsorozatát az Újpalotai Közösségi Házzal közösen. A mostani rendezvények középpontjában a játék áll. Ehhez kapcsolódóan kedden este dr. Pálinszki Antal alpolgármester nyitotta meg Kemenesi Zsuzsa fotóművész Nulladik születésnap című kiállítását a Zsókavár Galériában.

Miután Nagy Tibor, a ház munkatársa üdvözölte a megjelenteket, Becskeháziné Czenki Valéria, a XV. kerületi Nevelési Tanácsadó vezetője idézte fel a tavalyi eseményeket. Szólt arról, hogy akkor a grafiti állt a programsorozat középpontjában, míg idén a játék. Mindezzel a gyermekek szemléletformálásában szeretnének segítséget nyújtani.
-Szeretnénk a pedagógusoknak és a szülőknek abban segíteni, hogy mind a tehetséget, mind a veszélyeztetettséget időben felismerhessék. Épp ezért a mostani programok között helyet kapott a fotókiállítás mellett egy előadás -Kende Hanna gyermekpszichológus május 22-én 17 órakor A játék szerepe a gyermek testi-lelki fejlődésében címmel tart előadást- illetve egy játék-foglalkozás is -május 29-én 15 órától Tompáné Varga Margit pszichodramatista az 5-14 év közötti gyermekek számára tart foglalkozást.
A fotókiállítás megnyitását megelőzően idén meglepetésként a hangszeres játék is főszerephez jutott: Németh Ádám klarinéton adott elő egy Schumann és egy Weiner Leó darabot-játékosan, kedvesen.
Ezután dr. Pálinszki Antal alpolgármester kiállítás megnyitó szavaiban arról beszélt, hogy a játék egy nagyon érdekes dolog.
-Sokan azt hiszik, hogy a játék csak a gyerekekhez köthető, ám mindez az egész életünkre kihat. Ám gyermekkorban kell megismerkedni a játékkal, hogy aztán ehhez kötődhessünk. A kiállítás címe igazán érdekes: Nulladik születésnap. Egy ilyen születésnapot nehéz ünnepelni- mondta, majd néhány mondatban felelevenítette Kemenesi Zsuzsa pályafutását. Elhangzott többek között, hogy az elmúlt 13 év alatt 41 kiállítása volt, s ebből 19 külföldön.
-Nézzék meg kérem a képeket és rajzokat, hiszen a fotóművésznő gyermekeinek rajzai is láthatóak itt. Reméljük, hogy a gyerekek is ifjú tehetségek lesznek!

Kemenesi Zsuzsannáról néhány szóban.
A fotográfus a JPTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén vizuális kommunikációt tanít miközben a Kaposvári Egyetem Fotóművészeti karának adjunktusa. Amellett, hogy három évig a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasa volt, szintén ösztöndíjas hallgatóként volt Jáva szigetén az Art Institute of Indonesia, Yogyakarta Média Karának Fotográfia szakán. Emellett tanult Londonban, s alkotott Salzburgban. 2005-ben a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnökségi tagjává választották.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló