Menu

Országos elismerés az XVGYIÖK részére

2021.07.21.

„Hétköznapi hősöket” díjazott a 10+1 éves Felelős Szülők Iskolája.

Felelős Szülők Iskolája a “BOLDOG GYERMEKEKÉRT, BOLDOG CSALÁDOKÉRT” díjat adományozott Balog Fruzsina és Kormos Adrienn ifjúsági szakemberek, tanácsadók és az általuk képviselt XVGYIÖK részére.

A Felelős Szülők Iskolája társadalmi vállalkozás, mely egy baráti és egyben szakmai közösség összefogásával a boldog gyermeknevelés receptjét keresi. A szervezetet saját misszióból alapította meg Tibenszky Moni Lisa 11 évvel ezelőtt és hosszú évek óta közösen vezetik Vargacz Alexandrával, melyhez az óta számtalan pszichológus, tanár, orvos, mentálhigiénés szakember csatlakozott, hogy cikkeikkel, előadásaikkal, érzékenyítsenek, szemléletváltást hozzanak az oktatásban, egészségügyben, melynek nyertesei a gyermekek lesznek.

A szervezet 2021. június 19-én szervezett születésnapi eseményén az őszinte és nyílt együttműködést szorgalmazta a gyermekek életében jelenlévő szereplők között, legyen szó akár pedagógusokról, edzőkről, orvosokról, mentálhigiénés szakemberekről, a szülőkkel közös összefogásban, a gyermekek érdekében való közös megoldáskeresésben látják az utat. A közel 100 ezer fős közösségi oldalt működtető szervezet weboldalán közel 5000 szakmai, de közérthető cikk segít a szülőknek, tanároknak eligazodni a gyermeknevelés rögös útjain, érzelmi edukáció, iskolaérettség, testi-lelki egészség, orvosi és pszichológiai témákban.

A díjátadón az XVGYIÖK felnőtt segítői nem tudtak személyesen jelen lenni, így a XV. kerületi Ifi Házukban lepték meg őket a díjjal.

Fruzsina és Adrienn a fő mozgatórugói, szervezői a XV. kerületi diákéletnek. Példamutató emberséggel, szakmaisággal vesznek részt az ifjúságvédelemben, a kamaszok értékteremtő folyamatainak, életre nevelésének megszervezésében hosszú évek óta, igen komoly eredményekkel. A díjat a munkájuk erkölcsi elismerése mellett a kiemelkedő szakmai tevékenységük nyilvánossággal való megismertetésével is jár, legyen akár az közösség fejlesztés, mentálhigiénés, prevenciós foglalkozás, segítő beszélgetés vagy épp élményalapú képzés.

 

(D.I.)
Fotó: Nagy Botond, Vargosz