Menu

Egyéni bowling verseny
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.09.

Május 3-án a polgármesteri hivatal egyéni bowling versenyt rendezett a kerületi önkormányzati képviselők, bizottsági tagok és a hivatal munkatársai részére a bowling sportág megismertetése, szervezett versenyzési lehetőség biztosítása, a sportkapcsolatok ápolása és a szabadidő kellemes eltöltése érdekében.

Az egyéni versenyre a Hotel Pólus Bowling Clubjában került sor csütörtökön este, melyre húsz fő jelentkezett.
A verseny előtt Hevesi Anikó a Wallis SC válogatott versenyzője tartott bemutatót, majd Kiss László a Wallis SC elnöke ismertette a sportág történetét, a szabályokat, valamint a verseny lebonyolításának menetét.
Egy pályára három játékost osztottak be a szervezők, akik egymást követően felváltva gurítottak. A szabályoknak megfelelően egy fő 2 x 10 x 2 gurítást hajtott végre. Amennyiben az első gurításnál mind a 10 fa eldőlt (strike), akkor második gurításra már került sor, viszont a soron következő két gurításának eredménye az addigi eredményéhez is hozzáadódik.
Ha két gurításból sikerült a 10 bábut eldöntenie (spare), a soron következő első gurításának eredménye adódott hozzá az előző eredményéhez. Emellett minden játékos bemelegítési lehetőséget is kapott. A döntőbe az összesített eredmény alapján jutottak a legjobb hölgyek és urak.
A verseny rendkívül jó hangulatban zajlott, melyen megjelent Hajdu László polgármester is, míg többek között a később a díjakat kiosztó Gyurcsánszky János alpolgármester és Németh Angéla a MOS Bizottság elnöke a bowling pályán is kipróbálta magát.
Az abszolút versenyt Szakács Klára az OMIS Osztály dolgozója nyerte.

Végeredmény:
Nők:

I Szakács Klára 269
II. Bihaczker Judit 189
III. Baracskai Éva 139

Férfiak:

I. Hetyei László 249
II. Tóth Gyula 237
III. Berta István 227

A díjakat (kupa, érem, oklevél és tárgyjutalom) Gyurcsánszky János alpolgármester adta át.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló