Menu

Vándor világvége előtt
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.09.

Kulcsár Balázs egy örök utazó. Én még akkoriban ismertem meg, amikor gyerekként, iskolás diákként a tanítványom volt. Már akkor egy tehetséges tanuló volt. Azóta az évek elteltek, s ő nemcsak mint „szentlászlós” diák bizonyította be, hogy a fotózás és ezzel párhuzamosan az írás érdekli, hanem később egyetemet végzett ifjúként mindezt a tudományát a világnak is megmutatta.

Kerületünkbe, az Újpalotai Közösségi Házba még két évvel ezelőtt hozta el fotóit és a hozzá kapcsolódó könyvet, melyet az akkori vendégkönyv-beírások így minősítették:
„Egy kedves kis embertől egy gyönyörű nagy teljesítmény! Kuli, gratulálok”
„Gyönyörű képek Kuli, és csodás a könyv is. Jó dolog, hogy nemcsak egyszerűen egy vagy közülünk…A „kedves kis ember” meg csak álca. Az ember akkora, amekkorát alkot. Szerintem.”
„Kuli” most ismét megjelent a kerületben, s a Csokonai Művelődési Házban mutatja be fotóit, azokat a jellegzetes fotókat. S hogy mindez mit jelent? Ahogy hajdanában Radó Tamás is megfogalmazta:
-Amikor egyszer Balázs lakásába érkeztem, s a fotók között körbenéztem, egy-egy kép kapcsán utazásra indultam volna. Ezeknek a benyomásoknak a fényében pedig kutakodni kezdtem többek között az utcákon, a kávézókban. S felfedeztem egy s mást miközben mindenre más szemmel tekintettem. Érdemes megállni egy-egy percre, s talán a töprengés során…ki tudja, mi lesz.
Kulcsár Balázs az elmúlt közel kilenc évben azonban több más helyszínen is bemutatta műveit: többek között 1998-ban és 2005-ben a Szent László Gimnáziumban, 1999-ben Kapolcson. Néhány év kihagyással, 2003-ban a SZTE Média Intézetében Budapesten, 2005-ben az ELTE-n, illetve tavaly a XI. kerület több helyszínén és Zuglóban. Idén pedig az újpalotai kiállítását megelőzően Kőbányán a Kőbányai Szabadidőközpontban.
A mostani fotókiállítást május 4-én Babiczky László rendező nyitotta meg, majd ezt követően Babits László Szabadság tér 17. című filmjének vetítésére került sor.
Kulcsár Balázs jelenlegi kiállításának anyaga, amely a Vándor világvége előtt címmel kerül a nagyközönség elé, május 21-ig tekinthető meg a Csokonai Művelődési Házban.

Kapcsolódó cikkek









Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló