Menu

Sportszerető kerületiek a majálison

2007.05.06.

Május elsején reggel az ablakon kitekintve nem nagyon dönthette el az ember, hogy milyen ruházatot vegyen magára. Az elmúlt hetekben az időjárás ugyanis többször megtréfált mindannyiunkat. Épp ezért, majális ide vagy oda: a réteges öltözködés nagyon elkelt ezen a napon.

A Szántóföld úti Sporttelepre érve azonban máris mindenki nekivetkőzött. S ennek több oka is volt: már lehetett nevezni a sportversenyekre, miközben a főzőverseny is megkezdődött. A bográcsokban perceken belül rotyogtak a finomságok, s mindehhez a hangulatot fokozták a Hubay Jenő Zeneiskola fúvósai.
A labda pattogott- a füvön, az asztalon, s szállt a levegőben, hogy aztán a kapuban landoljon, a kosárba hulljon, a háló felett repüljön. Emellett a gombfoci, valamint az asztali csocsó kedvelői is hódolhattak szenvedélyüknek. Akik pedig valami komolyabb sporttevékenységet akartak végezni: kipróbálhatták magukat a légfegyveres lövész-versenyen illetve a dartsban.
Voltak olyan családok, akik igyekeztek ezen a napon minden sportágban indulni, s épp ezért sok szép sikert értek el. A mozgás öröme pedig mindenkinek jól esett- kicsinek, nagynak, fiatalnak, idősnek.
Aki pedig inkább nézni szerette volna, mint végezni a sportot, az pedig egy-egy sportbemutatót tekinthetett meg, amiből a kínálat igazán széles volt: karate, amerikai futball, asztalitenisz, streetball.
Közben a bográcsokban is elkészültek a finomságok: voltak, akik beneveztek a versenyre (34 csapat indult), ám rajtuk kívül még közel húsz csapat főzött saját örömére. Szabad tűzön készült pörkölt, pacal, számtalan vadétel, de rotyogott a bográcsokban gulyásleves és töltött káposzta is. Az biztos, aki a főzőhelyek környékére látogatott, már az illatokkal eltelt.
Közben kora délután a színpadon is elkezdődött a műsor. Bodrogi Attila műsorvezetése mellett láthattuk az Utcaszínház előadását, a Roll Dance csoport kerekes székes bemutatóját, a nyugdíjasok énekét, illetve számtalan táncbemutatót. Színpadra lépett illetve a színpad előtt táncoltak a Szilas Néptácegyüttes tagjai, a Dózsa György Gimnázium-, a Kontyfa Középiskola-, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola- és a László Gyula Gimnázium táncos lábú diákjai.
Közben a sportversenyek eredményhirdetésére is sor került. A díjakat Hajdu László polgármester és a GYIÖK diákpolgármestere, Szécsényi Ferenc, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola 11. évfolyamos diákja adta át.

Sporteredmények:
Gombfoci:
1. Horváth Domokos
2. Gönczi Zsolt
3. Kiss Balázs
4. Vo Tinh Que
5. Horváth László
6. Bréda Tamás és Handel Benjámin

Asztalitenisz:
Leány:
1. Magó Tünde
2. Mike Diána
3. Szuchovszky Evelyn

Fiú:
1. Mihalik Bende
2. Grodtkovszky Attila
3. Krajczár Richárd

Női egyéni
1. Tankó Judit
2. Németh Karintina
3. Bringye Viktória
4. Békiné Kiss Tünde

Férfi egyéni- amatőr:
1. Krajczár Imre
2. Sponga Sándor
3. Bicskei Gyula
4. Tóth Karol

Férfi egyéni- versenyzők
1. Vágott János
2. Csíkos Ferenc
3. Zubonyai János
4. Tatai Tamás

Férfi páros
1. Tóth- Spongya
2. Krajczár I.-Krájczár R.
3. Galvács- Galvács
4. Béli-Kiss

Vegyes páros:
1. Tamkó-Tóth
2. Bringye V.-Bringye J.
3. Békiné- Kiss

Fekve nyomás:
1. Mensch Károly
2. Csombor Tivadar
3. Mensch Richárd

Felnőtt foci:
1. Május 1. Ruhagyár
2. Copacabana 10
3. Cobacabana

Páros csocsó:
1. Szécsényi-Boros
2. Fekete-Brezán
3. Zsiga-Györke
4. Ellenbacher- Szőke-Tasi
5. Rozvadszky-Tóth
6. Fehér-Fehér

Strandröplabda (felnőtt)
1. Boros Claudiu- Lengyel Levente
2. Lantos Tünde- Lantos Anita
3. Hlavacska András- Hlavacska Tamás
4. Tácsik Barbara- Varga Zsolt

Légfegyveres lövész verseny:
Gyerek:
1. Szuchovszky Patrick
2. Szijjártó Szilárd
3. Tóth Brigitta

Női:
1. Surán Józsefné
2. Szuchovszky Ágota
3. Csóka Szilvia

Férfi:
1. Surán József
2. Surán László
3. Czafit Tamás

Lábtenisz páros
1. Csiszár-Molnár

Darts:
Családi:
1. Vazár Gábor-Vazár Sándor-Vazár Sándorné
2. Kozma család
3. Boros-Hajdu-Godop

Gyerek:
1. Tóth Brigitta
2. Szuchovszky Patrick
3. Sági Viktória

Női:
1. Halászné Simon Judit
2. Békiné Kiss Tünde
3. Sebestyén Ildikó

Férfi:
1. Halász Károly
2. Béki György
3. Gast Norbert

Sakk:
Felnőtt:
1. Nagy Gergely
2. Lindner Gusztáv
3. Takács György
4. Nagy József
5. Romhányi Mihály

Tollas:
Felnőtt:
1. Megyesi Zsolt
2. Kádas Anett
3. Tóth Brigitta
4. Tóth Ildikó

Gyerek:
1. Mike Diana
2. Szuchovszy Evelin
3. Csík Róbert

11-es rúgó:
1. Ilók László
2. Magyar Martin
3. Tomcsányi Tamás

Lábtenisz:
1. Csiszár-Molnár

A főzőverseny győztese a Vadkan csapata lett, akik vaddisznó pörköltöt főztek, míg a második helyezett a Varga csapat lett. A harmadik helyezett Csipet Csapat pedig a tormalevélben készített szabolcsi töltött káposztával bűvölte el mind a zsűri tagjait, mind az étket kóstolókat. Különdíjat kapott többek között a Domaháza vendége csapata, akik paprikás krumplit állítottak elő. A séfjük Borbély József volt.
Az eredményhirdetést követően pedig folytatódtak a színpadi programok, majd hamarosan az este sztárvendége Forgách Gábor humorista csalt mosolyt az arcokra. A Digital Zenekar műsorát követően pedig a Tűzvarázslók tűzforgató műsora tette fel a koronát a nap programjára.
Mindemellett a nap folyamán számtalan egyéb program várta a gyerekeket, felnőtteket: kézműves- és életmódsátrak, játszóház, OVI-kuckó, arcfestés, népi játékok.